LeadLearners.Org™ Thanks to all our 752023 visitors today, Wednesday, 11/Dec/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | ПретплатетеИме на стипендија / програма:
MRes во Васкуларни и Клеточна воспаление / МЦК MRes во виво науки

Краен рок за аплицирање:
* 29 Мај 2015
Име на стипендија / програма:
30 Д-р стипендии на Универзитетот во Портсмут

Краен рок за аплицирање:
* 4 Јуни 2015
Име на стипендија / програма:
ДААД Стипендии за земји во развој Студентите, 2016-2017

Краен рок за аплицирање:
* Ве молиме контактирајте со соодветните институции кои имаат право во однос на рокот за пријавување, бидејќи роковите пријавата може да се разликуваат од универзитет до универзитет.
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во здравствената економика: Подобрување на квалитетот во социјална заштита преку економски анализи

Краен рок за аплицирање:
* 12 Јуни 2016
Име на стипендија / програма:
Три-р Студентските во Невровизуелизација и кардиоваскуларни болести

Краен рок за аплицирање:
* 12 Јуни, 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во партнерство со Институтот за енергетика технологии

Краен рок за аплицирање:
* 8. Јуни 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски - Виртуелна реалност врз микрохирургија симулација систем за неврохирургија обука

Краен рок за аплицирање:
* Јуни 26, 2015
Име на стипендија / програма:
Истражување Студентските во Middlesex University

Краен рок за аплицирање:
* 5 Јуни 2015 година
Име на стипендија / програма:
Белата Роза DTC

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во компјутерската графика во ITN ЕУ проектот モ Дистрибутер 3D објект дизајн ヤ (distro)

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Биомаса Конверзија на обновлива Хемикалии и енергија

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Инженеринг за одржлив фосфор богати органски ѓубрива

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Интегрирањето чувство за место во возраст пријателски домови и заедници

Краен рок за аплицирање:
* 27 Февруари 2015
Име на стипендија / програма:
Собна температура изработка на perovskite врз соларни ќелии

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Проценка на нивото на морето екстреми во австралискиот регион од сателитски altimeter податоци

Краен рок за аплицирање:
* 1 август 2015 година
Име на стипендија / програма:
Д-р стипендија на КИЦ biomaGUNE, Сан Себастијан, Шпанија: развој на новата методологија за синтеза на гликан мимика, мултивалентен конструкции и нивните биомедицински евалуација во функционална имунолошки анализи

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
SEAHA капитално финансирано студентски: Hyperspectral слики за наследство: од книги за тули

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Молекуларната основа на подлогата признавање од страна на убиквитин ligases

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Какви последици ги децентрализација на производството на електрична енергија има за локалните побарувачката на енергија?

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Масло закрепнување од фрактура резервоари: спонтани imbibition во карбонати под различни wettability

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
Напредно клеточната миграција анализи

Краен рок за аплицирање:
* 3 март 2015
Име на стипендија / програма:
3D печатење на bioinspired механички структури

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Нов фотоника алатки се разоткрие мистериите и механика на биолошки клетки

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Пропустливоста на Антарктикот вител

Краен рок за аплицирање:
* 15 Февруари 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р во студентски солидна држава хемија: In-situ Карактеризација на високи перформанси термоелектрични материјали

Краен рок за аплицирање:
* 1 Септември 2015
Име на стипендија / програма:
Одржливи земјоделски почвата управување со рециклирање на алги биомаса да слета
Краен рок за аплицирање:
* 7 април 2014 годинаИме на стипендија / програма:
9 JSMC докторски истражувач Позиција: Симбиозата специфични ексудат компоненти од корист корен-колонизација габа Piriformospora Индика и Arabidopsis thaliana
Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Функционална и биолошка проценка на нов имплант материјал да се третираат Фокусно 'рскавица Дефектите
Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2014Име на стипендија / програма:
Кон позелени енергија: Компјутерска патот наод за материјали оптимизација на солидна оксид горивни ќелии
Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годинатаИме на стипендија / програма:
Д-р студентски: Развој на biomimetic пептид / полимер само-монтажа систем за ткиво инженеринг
Краен рок за аплицирање:
* 7 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Д-р студентски Во Нано-механика
Краен рок за аплицирање:
* 16 Јуни 2014Име на стипендија / програма:
Само-собранието во Deep Eutectic растворувачи
Краен рок за аплицирање:
* 1 јуни 2014Име на стипендија / програма:
Атомски микроскоп проучувањето на структурните и функционалните промени во мембраната протеини врз агонист и антагонист обврзувачки
Краен рок за аплицирање:
* 15 март 2014Име на стипендија / програма:
Мрежа наука, оптимизација и податоци фузија во еден паметен Град
Краен рок за аплицирање:
* 31 Август 2014Име на стипендија / програма:
Д-р и MRes Студентските 2014-2015 на Универзитетот во Алстер
Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2014Име на стипендија / програма:
Марија Кири рана фаза истражувач во Deep вградување смолкнување Зајакнување на бетонски конструкции користење CFRP
Краен рок за аплицирање:
* 28 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Универзитетот во Единбург стипендии

Краен рок за аплицирање:
* 1 мај 2014
Име на стипендија / програма:
Динамична микротубули во Режија клеточната миграција

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Д-р Позиција во Центарот за Космологија и физиката на честички Феноменологија

Краен рок за аплицирање:
* 17 јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Докторант позиција во биостатистика

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Не-клиничките MRes / д-р Студентските во Мускулоскелетни стареење

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
ИНТЕГРАТИВНИТЕ теориски и експериментални Аналитички Наука

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Можности р финансирање во Блискиот Исток студии

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во биофизика со Х-зраци спектроскопија

Краен рок за аплицирање:
* 20 Јануари 2013
Име на стипендија / програма:
13 д-р и 1 Кандидат на науките позиции во AccliPhot

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Стипендии за докторанти во Сончевиот систем физика

Краен рок за аплицирање:
* 15 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција фокусира на несигурност квантификација на комбинација хидро-биогеохемиските модели екосистем

Краен рок за аплицирање:
* 30 Јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција на Универзитетот catholique де Лувен Бел

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Истражување Студентските на Школата за политика и меѓународни односи

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Истрагата на Антарктикот клима на изминатите 200 години користење на годишен раст на тарифирање во школката на школки мекотелите Yoldia eightsi

Краен рок за аплицирање:
* 1 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Математички моделирање на океанот плимата и осеката (астрофизика и геофизичка Флуид Динамика)

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Производ животи и употреба на ресурси

Краен рок за аплицирање:
09:00, Петок 15 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
2013 МБА стипендии и Стипендии за меѓународни студенти во Портсмут бизнис школа, Велика Британија

Краен рок за аплицирање:
Роковите за апликации стипендијата се:
-Прв круг: Декември 21, 2012 година
-Втор круг: 1 март 2013
-Финалната рунда: 31 Мај 2013
Име на стипендија / програма:
Европа: Еразмус Мундус Мастерс во јавното здравство

Краен рок за аплицирање:
* Декември 10, 2012
Име на стипендија / програма:
Европа: Европската Магистер по нуклеарна фузија наука и инженерство физика (фузија-ЕП)

Краен рок за аплицирање:
* Јануари 1, 2013
Име на стипендија / програма:
Европа: Еразмус Мундус Мастерс во прехранбената идентитет

Краен рок за аплицирање:
Варира. Ве молам, погледнете ја веб http://olage.groupe-esa.com/
Име на стипендија / програма:
Европа: Еразмус Мундус програмата во потопот за управување со ризици

Краен рок за аплицирање:
* 6 јануари, 2013
Име на стипендија / програма:
Германија: Две-р позиции во диви пчели екологија

Краен рок за аплицирање:
* 18 Декември 2012 година
Име на стипендија / програма:
Европа: EUROMIME-Европската Магистер по медиуми Инженеринг за образование

Краен рок за аплицирање:
* 2 јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Германија: 10 докторски позиции и 6 докторски стипендии-Бамберг Факултетот за општествени науки (BAGSS)

Краен рок за аплицирање:
* 19 декември 2012
Име на стипендија / програма:
Пост-докторски научен соработник: Управување со хумани Комуникациски науки при Универзитетот Шефилд од-Факултетот за медицина, Стоматологија и здравство

Краен рок за аплицирање:
Пост е достапен веднаш.
Име на стипендија / програма:
Постдокторски научен соработник: слузта permeating Nanoparticulate дрога системи за испорака [Александар] Универзитетот на Гринич

Краен рок за аплицирање:
* Декември 10, 2012
Име на стипендија / програма:
Висок истражувач на постдокторски студии: Универзитетот во Оксфорд-сива Институтот за радиолошка онкологија и биологија

Краен рок за аплицирање:
* 3 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Постдокторски истражувања асистент: Универзитетот во Оксфорд-Сер Вилијам Дан школа за Патологија

Краен рок за аплицирање:
* 2 јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Интегриран генетски пристап кон анализа на просторните екологија на пчели и полен (ДТП 022 U13)

Краен рок за аплицирање:
* 7 ДЕКЕМВРИ 2012 година
Име на стипендија / програма:
Азија-Пацифик Далечински заедница писменост / математика услуга награда

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Експериментални биофизика и Нанотехнологија д-р можности & Студентските

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
ACRITAS финансиран р позиција на симулации на selfassemblyof молекули на површини

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Комплекс Photonic мрежи

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Влијанието на стратосферски честички инекција за geoengineering животната средина

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Heterospecific информации употреба во коралниот гребен на заедницата

Краен рок за аплицирање:
* 20 Декември, 2012
Име на стипендија / програма:
Градење на светот? Кликнете ОК најдолг рекорд на површината соларни варијабилноста зрачење (затемнување / осветлувајќи)

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Распаѓањето и реактивност на нитрид горива во висока температура стопена соли за преработка

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Евалуација на одржливост на долгорочните стопена сол растителни операции за обработка на потрошеното нуклеарно гориво

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција молекуларна биологија / генетика / биохемија на Универзитетот во W? Rzburg

Краен рок за аплицирање:
Апликации примени до 20 декември, 2012, ќе се смета
Име на стипендија / програма:
Postdoc и докторски позиција во еволуционистичката генетиката

Краен рок за аплицирање:
* 19 Декември 2012
Име на стипендија / програма:
Капитално финансирано д-р позиции биоинформатиката на IMPRS-ЦБСЦ Берлин, Германија

Краен рок за аплицирање:
* 24 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Микротубулите Механика позиција д-р? на Техничкиот универзитет Минхен

Краен рок за аплицирање:

Име на стипендија / програма:
А три години р програма по биологија, со почеток во октомври 2013

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција на располагање на Макс Планк Институтот за молекуларна физиологија

Краен рок за аплицирање:

Име на стипендија / програма:
Докторанти позиција во растителна биохемија / клеточна биологија / растителна физиологија

Краен рок за аплицирање:

Име на стипендија / програма:
Истражувач на постдокторски студии (полно работно време) специјализирана за компаративна социјална држава истражување

Краен рок за аплицирање:
* 15 декември 2012
Име на стипендија / програма:
Истражување стипендии програма на Нова Европа колеџ во Романија, 2013-2014

Краен рок за аплицирање:
* Јануари 11, 2013
Име на стипендија / програма:
2013 Џенкинс Спомен стипендии на Универзитетот во Оксфорд во Велика Британија

Краен рок за аплицирање:
Краен рок 2 (Јануари 4, 2013 за медицински науки, филозофија политика и меѓународни односи; 18 јануари 2013 за сите други субјекти).
Име на стипендија / програма:
2013 групацијата Volvo Стипендии Програма за Меѓународен мајстор? Кликнете ОК Студентите во Шведска

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
2013 д-р Студентските во историски студии на Универзитетот во Лестер во Велика Британија

Краен рок за аплицирање:
* 8 Март 2013 година
Име на стипендија / програма:
2013 Декан на инженеринг истражување стипендии за меѓународните совршеност во Велика Британија

Краен рок за аплицирање:
* 28 јуни 2013 година
Име на стипендија / програма:
Комонвелт Муабет Шема стипендии на RVC Универзитетот во Лондон во Велика Британија, 2013

Краен рок за аплицирање:
* 15 март, 2013
© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center