LeadLearners.Org™ Thanks to all our 752019 visitors today, Wednesday, 11/Dec/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | ПретплатетеИме на стипендија / програма:
Тајван Меѓународна програма за постдипломски студии (TIGP)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Програма за наука на системот TIGP-Earth (ESS)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-интердисциплинарна програма за невронски мрежи (INS)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-социјални мрежи и компјутерска програма за човечки центри (SNHCC)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-одржлива хемиска наука и технологија програма (SCST)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Програма за ТИПП-биолошка разновидност (БИОДИВ)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Програма TIGP-молекуларна медицина (MM)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Програма за наука и технологија TIGP-Nano (NANO)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Програма TIGP-Биоинформатика (BIO)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Програмата TIGP-молекуларна и клеточна биологија (MCB)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-молекуларна и биолошка земјоделски науки програма (MBAS)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Програмата TIGP-молекуларна наука и технологија (MST)

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-хемиска биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога Дискавери и биотехнологија

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2019 година
Име на стипендија / програма:
Тајван Меѓународна програма за постдипломски студии (TIGP)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-социјални мрежи и компјутерска програма за човечки центри (SNHCC)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-одржлива хемиска наука и технологија програма (SCST)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-интердисциплинарна програма за невронски мрежи (INS)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Програма за ТИПП-биолошка разновидност (БИОДИВ)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Програма за наука на системот TIGP-Earth (ESS)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Програма TIGP-молекуларна медицина (MM)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Програма за наука и технологија TIGP-Nano (NANO)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Програма TIGP-Биоинформатика (BIO)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Програмата TIGP-молекуларна и клеточна биологија (MCB)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-молекуларна и биолошка земјоделски науки програма (MBAS)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Програмата TIGP-молекуларна наука и технологија (MST)

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
TIGP-хемиска биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога Дискавери и биотехнологија

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2017 година
Име на стипендија / програма:
Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-социјалните мрежи и човечки-центрирани програма во компјутер (SNHCC)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-интердисциплинарна програма во невронски мрежи (ИНС)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
Програма TIGP-Биодиверзитет (BIODIV)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
Програмата за наука TIGP Земјата систем (ЕСС)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-молекуларна медицина програма (ММ)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-Нано Наука и технологија програма (Нано)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-биоинформатиката програма (BIO)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-Молекуларна и биолошка програма земјоделски науки (MBAS)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-молекуларна наука и технологија програма (MST)

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
TIGP-Хемиски биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога откритие и биотехнологија

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март, 2016
Име на стипендија / програма:
30 Д-р стипендии на Универзитетот во Портсмут

Краен рок за аплицирање:
* 4 Јуни 2015
Име на стипендија / програма:
ДААД Стипендии за земји во развој Студентите, 2016-2017

Краен рок за аплицирање:
* Ве молиме контактирајте со соодветните институции кои имаат право во однос на рокот за пријавување, бидејќи роковите пријавата може да се разликуваат од универзитет до универзитет.
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во здравствената економика: Подобрување на квалитетот во социјална заштита преку економски анализи

Краен рок за аплицирање:
* 12 Јуни 2016
Име на стипендија / програма:
Три-р Студентските во Невровизуелизација и кардиоваскуларни болести

Краен рок за аплицирање:
* 12 Јуни, 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во партнерство со Институтот за енергетика технологии

Краен рок за аплицирање:
* 8. Јуни 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски - Виртуелна реалност врз микрохирургија симулација систем за неврохирургија обука

Краен рок за аплицирање:
* Јуни 26, 2015
Име на стипендија / програма:
Истражување Студентските во Middlesex University

Краен рок за аплицирање:
* 5 Јуни 2015 година
Име на стипендија / програма:
Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP-социјалните мрежи и хуманоцентричното компјутер програма (SNHCC)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP-одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP-Интердисциплинарна програма во невронски мрежи (ИНС)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
Програмата TIGP-биодиверзитет (BIODIV)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP Земјата систем за наука програма (ЕСС)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP молекуларна медицина програма (ММ)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP-Нано Наука и технологија програма (Нано)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP-биоинформатиката програма (BIO)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP молекуларна и биолошки земјоделски науки програма (MBAS)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP молекуларна наука и технологија програма (MST)

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
TIGP-хемиски биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога откритие и биотехнологија

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
Белата Роза DTC

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во компјутерската графика во ITN ЕУ проектот モ Дистрибутер 3D објект дизајн ヤ (distro)

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Биомаса Конверзија на обновлива Хемикалии и енергија

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Инженеринг за одржлив фосфор богати органски ѓубрива

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Интегрирањето чувство за место во возраст пријателски домови и заедници

Краен рок за аплицирање:
* 27 Февруари 2015
Име на стипендија / програма:
Собна температура изработка на perovskite врз соларни ќелии

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Проценка на нивото на морето екстреми во австралискиот регион од сателитски altimeter податоци

Краен рок за аплицирање:
* 1 август 2015 година
Име на стипендија / програма:
Д-р стипендија на КИЦ biomaGUNE, Сан Себастијан, Шпанија: развој на новата методологија за синтеза на гликан мимика, мултивалентен конструкции и нивните биомедицински евалуација во функционална имунолошки анализи

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
SEAHA капитално финансирано студентски: Hyperspectral слики за наследство: од книги за тули

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Молекуларната основа на подлогата признавање од страна на убиквитин ligases

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Какви последици ги децентрализација на производството на електрична енергија има за локалните побарувачката на енергија?

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Масло закрепнување од фрактура резервоари: спонтани imbibition во карбонати под различни wettability

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
Напредно клеточната миграција анализи

Краен рок за аплицирање:
* 3 март 2015
Име на стипендија / програма:
3D печатење на bioinspired механички структури

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Нов фотоника алатки се разоткрие мистериите и механика на биолошки клетки

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Пропустливоста на Антарктикот вител

Краен рок за аплицирање:
* 15 Февруари 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р во студентски солидна држава хемија: In-situ Карактеризација на високи перформанси термоелектрични материјали

Краен рок за аплицирање:
* 1 Септември 2015
Име на стипендија / програма:
Одржливи земјоделски почвата управување со рециклирање на алги биомаса да слета
Краен рок за аплицирање:
* 7 април 2014 годинаИме на стипендија / програма:
9 JSMC докторски истражувач Позиција: Симбиозата специфични ексудат компоненти од корист корен-колонизација габа Piriformospora Индика и Arabidopsis thaliana
Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Функционална и биолошка проценка на нов имплант материјал да се третираат Фокусно 'рскавица Дефектите
Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2014Име на стипендија / програма:
Кон позелени енергија: Компјутерска патот наод за материјали оптимизација на солидна оксид горивни ќелии
Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годинатаИме на стипендија / програма:
Д-р студентски: Развој на biomimetic пептид / полимер само-монтажа систем за ткиво инженеринг
Краен рок за аплицирање:
* 7 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Д-р студентски Во Нано-механика
Краен рок за аплицирање:
* 16 Јуни 2014Име на стипендија / програма:
Само-собранието во Deep Eutectic растворувачи
Краен рок за аплицирање:
* 1 јуни 2014Име на стипендија / програма:
Атомски микроскоп проучувањето на структурните и функционалните промени во мембраната протеини врз агонист и антагонист обврзувачки
Краен рок за аплицирање:
* 15 март 2014Име на стипендија / програма:
9-р позиции: Екстракција на неструктурирани информации во врска со генот регулаторни интеракции во човечки патогени габи од биолошки истражувачки трудови
Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
8-р во времето ризиците поврзани
Краен рок за аплицирање:
* 11 април, 2014Име на стипендија / програма:
Мрежа наука, оптимизација и податоци фузија во еден паметен Град
Краен рок за аплицирање:
* 31 Август 2014Име на стипендија / програма:
14 д-р позиции во земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија
Краен рок за аплицирање:
* 11 април, 2014Име на стипендија / програма:
8-р позиции во ризик и управување со вонредни состојби: Отворена Апликации
Краен рок за аплицирање:
* 11 април, 2014Име на стипендија / програма:
9 JSMC докторски истражувач Позиција: Откривање на мала молекула Инхибиторите на повеќеклеточни развој
Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Д-р и MRes Студентските 2014-2015 на Универзитетот во Алстер
Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2014Име на стипендија / програма:
Марија Кири рана фаза истражувач во Deep вградување смолкнување Зајакнување на бетонски конструкции користење CFRP
Краен рок за аплицирање:
* 28 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Leadershipgraphy конкурс за есеј

Краен рок за аплицирање:
* 15 февруари, 2014 година
Име на стипендија / програма:
75 стипендии за докторски студии во наука и технологија на Универзитетот Ланкастер во 2014 година

Краен рок за аплицирање:
* Варира од програмата за програмата
Име на стипендија / програма:
Развој на романот пресметковни методи за намалување на cavitation влијанието дизајн

Краен рок за аплицирање:
* 15 март 2014
Име на стипендија / програма:
Динамична микротубули во Режија клеточната миграција

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Истражниот subglacial процеси користење дистанционните

Краен рок за аплицирање:
* 17 февруари 2014
Име на стипендија / програма:
Обработка на напредни материјали

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски врз населението генетиката на комерцијално важните европски школки

Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2014
Име на стипендија / програма:
Докторски обука во Синтетички Биологија

Краен рок за аплицирање:
* Варира од програмата за програмата
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во Предвидливо токсикологија Користење Chemoinformatics Пристапи

Краен рок за аплицирање:
* Спроведување на што е можно поскоро
Име на стипендија / програма:
Норвич Факултетот докторски обука партнерство

Краен рок за аплицирање:
* Може да ја одложи за од програмата за програмата
Име на стипендија / програма:
Далечинско набљудување на вода својства со употреба на Раман спектроскопија

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 година
Име на стипендија / програма:
Истражување на цефалоспорин антибиотици од месото и млечните производи

Краен рок за аплицирање:
* 31 Јануари 2014
Име на стипендија / програма:
Физика-р студентски во Metamaterial физика: Расејувањето и локализација на Микробранови Површинска Бранови

Краен рок за аплицирање:
* 14 Февруари 2014
Име на стипендија / програма:
Д-р стипендии во компонирање Резервоар Симулација инволвирани комплексни Фаза рамнотежата

Краен рок за аплицирање:
* May 15, 2014
Име на стипендија / програма:
Ефикасен моделирање и оптимизација на напредни нано-plasmonic оптички biosensors и маркери

Краен рок за аплицирање:
* 1 април 2014 година
Име на стипендија / програма:
Арнолд Heidsieck Стипендии во САД за студенти во хуманитарни науки

Краен рок за аплицирање:
* 27 Март 2014
Име на стипендија / програма:
Тајван Меѓународниот дипломиран програма. А во собата на д-р програми понудени на англиски јазик во Тајван

Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 година.
Име на стипендија / програма:
Белгија: докторска Позиција во статистиката на ULB

Краен рок за аплицирање:
* 30 Април, 2013
Име на стипендија / програма:
Италија: 29 циклус д-р јавете се-Politecnico di Milano

Краен рок за аплицирање:
* 24 Мај 2013
Име на стипендија / програма:
Реверзибилна термо-одговора Полимери за инхерентно Сафет Литиум батерија електролити.

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Втечнување на масти врзани честица АГЛОМЕРАТИ

Краен рок за аплицирање:
* 21 Мај 2013
Име на стипендија / програма:
Реверзибилна термо-одговора Полимери за инхерентно Сафет Литиум батерија електролити.

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Диференцијалната модификација на гликозаминогликани од VEGFA и VEGFC и последователни ефекти врз Генц бариера интегритет.

Краен рок за аплицирање:
* 3 мај 2013
Име на стипендија / програма:
Нано Засилени калциум фосфат мешавина како ресторативна коските импланти: PUPSMD-0006

Краен рок за аплицирање:
* 25 Април, 2013
Име на стипендија / програма:
Обработка зима хранливи материи, денитрификација и јаглерод циклус повратните информации во континенталниот гребен морињата

Краен рок за аплицирање:
* 17 Мај 2013
Име на стипендија / програма:
Социјална адаптација: Кога софтвер им овозможува на корисниците на глас

Краен рок за аплицирање:
* 21 Мај 2013
Име на стипендија / програма:
Напредно притисок coring

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Разбирање на мобилните и молекуларна основа за поголема флуоресцеин интеракции со епителните клетки по изложеност на токсини или надразнувачи (СЛУЧАЈ студентски)

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Лорд Келвин Адам Смит р студентски

Краен рок за аплицирање:
* 19 април, 2013
Име на стипендија / програма:
Алатка за употреба во Нов Каледонски врани

Краен рок за аплицирање:
* 30 април, 2013
Име на стипендија / програма:
Брауново движење, дифузија и fractals во растроено медиуми

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Пред-колонизација на јагода тркачи и лента растенија со arbuscular mycorrihizal габи да управуваат Verticillium волја

Краен рок за аплицирање:
* 30 април, 2013
Име на стипендија / програма:
Хаос и fractals во течност тече

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Рударството целиот геном секвенца податоци да се бори против заразните болести

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Пред-колонизација на јагода тркачи и лента растенија со arbuscular mycorrihizal габи да управуваат Verticillium волја

Краен рок за аплицирање:
* 30 април, 2013
Име на стипендија / програма:
Регулативата на морфогенеза во Drosophila

Краен рок за аплицирање:
* 30 април, 2013
Име на стипендија / програма:
Vocalisations како индикатор на благосостојба кај свињите

Краен рок за аплицирање:
* Нема повеќе апликации се прифатени
Име на стипендија / програма:
Стекнување на природните почвата фосфорни соединенија од култури: кон одржлив, ниски ѓубриво растителното производство

Краен рок за аплицирање:
* 22 Април 2013
Име на стипендија / програма:
Стекнување на природните почвата фосфорни соединенија од култури: кон одржлив, ниски ѓубриво растителното производство

Краен рок за аплицирање:
* 22 Април 2013
Име на стипендија / програма:
Аргументација и приватност

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Испитување на лекови земање во менталното здравје

Краен рок за аплицирање:
* Јуни 9, 2013
Име на стипендија / програма:
Раман спектроскопија на Марс-аналогни карпи

Краен рок за аплицирање:
* 3 мај 2013
Име на стипендија / програма:
Nanocomposites со четка-како засилување

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Производство на Biosurfactants користење на алтернативни извори на јаглерод

Краен рок за аплицирање:
* 31 јули, 2013
Име на стипендија / програма:
Генетската рамка за генерирање корен васкуларна шема

Краен рок за аплицирање:
* 31 мај 2013
Име на стипендија / програма:
Преведување Протеини мрежа модели во Клиниката користење Машинско учење алгоритми

Краен рок за аплицирање:
* 19 мај 2013
Име на стипендија / програма:
Геоморфологијата на Викинг и средновековни пристаништа во Северниот Атлантик

Краен рок за аплицирање:
* 29 Април 2013
Име на стипендија / програма:
Контрола на вибрациите на нееластичен слоевит структури

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Ефектот на промени во исхраната за време на развој на Алцхајмерова болест

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Чување на пчели зуењето во фармите: зголемување на ефикасноста и долговечноста на полен и нектар смеси за земјоделски грижа за животната средина програми

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Користење на хемиско генетиката како алатка да се истражуваат азот регулаторни патишта во развојот на пченица

Краен рок за аплицирање:
* 17 Мај 2013
Име на стипендија / програма:
Остварете фосфат закрепнување од отпадни води користење на photosynthetic водни организми.

Краен рок за аплицирање:
* 26 април 2013 година
Име на стипендија / програма:
Ограничувачки неизвесноста Каскада во Проценување потопот Отштета: Податоци богата и податоци за сиромашните сајтови

Краен рок за аплицирање:
* 25 Април, 2013
Име на стипендија / програма:
Регионална предвидување на врнежи промени - пристап на енергија буџет

Краен рок за аплицирање:
* 7 Јуни 2013
Име на стипендија / програма:
ЦКРМ: Функционална анализа на глувци со насочени бришење на генот ново-вмешани во шизофренија

Краен рок за аплицирање:
* 6 Мај 2013
Име на стипендија / програма:
Ладно атоми врз квантната пресметка со една чиста qubit

Краен рок за аплицирање:
* 30 април, 2013
Име на стипендија / програма:
Ефикасна и роман технологија СО2 компресија за јаглерод-неутрален производство на електрична енергија

Краен рок за аплицирање:
* 1 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Ефект на климатските промени врз порозни сливно принос со користење на новиот интегриран методологија за процена на

Краен рок за аплицирање:
* 1 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р Позиција во Центарот за Космологија и физиката на честички Феноменологија

Краен рок за аплицирање:
* 17 јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Докторант позиција во биостатистика

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во човечки генетиката населението

Краен рок за аплицирање:
* 28 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р стипендија во роботика

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р стипендии во ресурс закрепнување од електронскиот отпад и дизајн за крај на животот

Краен рок за аплицирање:
* 15 март, 2013
Име на стипендија / програма:
Не-клиничките MRes / д-р Студентските во Мускулоскелетни стареење

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Докторски центар за обука на EPSRC за континуирано производство и кристализација

Краен рок за аплицирање:
По февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Заштита на внатрешниот клетките на косата од смртоносна повреда: спречување на прогресија на длабока губење на слухот

Краен рок за аплицирање:
* 25 Јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Раните Toarcian (Рано Јура) масовно истребување настан во источниот Тетида: интегрирање palaeontological и геохимични податоци од Бугарија

Краен рок за аплицирање:
* 15 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Потенцијал за биолошка контрола на убиецот ракчиња (Dikerogammarus villosus)

Краен рок за аплицирање:
* 18 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Пресметковни моделирање на раст агол за контрола низ виши растенија

Краен рок за аплицирање:
* Јануари 7, 2013
Име на стипендија / програма:
ИНТЕГРАТИВНИТЕ теориски и експериментални Аналитички Наука

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Две д-р истражувач позиции на Универзитетот во Алкала

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р и м-р позиции: Медиуми и уметностите технологија програма

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р Stduentship - Во близина на поле Оптика

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Истражување на односот помеѓу структурата на пченица диетални влакна и пребиотик активност

Краен рок за аплицирање:
* 22 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Подобрување на моделирање на пченица одговори на висока температура стрес под климатските промени

Краен рок за аплицирање:
* 22 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Зошто плевел се случи кога и каде тоа го прават?

Краен рок за аплицирање:
* 22 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Мајчин организација и адаптација на bioenergetic мембрани

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Како масивни ѕвезди форма? Инфрацрвена студии

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Молекуларна основа на собранието и биогенеза на бактериски микро-прегради

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Развивање на одржлив метод за определување на bioaccessibility на органски загадувачи од загадени локации

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
LZC згради и паметни управување со енергијата за нулта емисија на јаглерод мотоспортот коло

Краен рок за аплицирање:
* 8 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Дизајнирање gating во микропорозни материи за селективен гас адсорпција

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Истражување на биотехнолошките Апликации на Magnetosomes од Magnetotactic Бактериите

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Алгоритми за автоматска анализа на радиограмите на коленото со апликации за дијагноза и следење на остеоартритис

Краен рок за аплицирање:
* 18 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
А три години р програма по биологија, со почеток во октомври 2013

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во биофизика со Х-зраци спектроскопија

Краен рок за аплицирање:
* 20 Јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во биофизика со Х-зраци спектроскопија

Краен рок за аплицирање:
* 20 Јануари 2013
Име на стипендија / програма:
13 д-р и 1 Кандидат на науките позиции во AccliPhot

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Стипендии за докторанти во Сончевиот систем физика

Краен рок за аплицирање:
* 15 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција фокусира на несигурност квантификација на комбинација хидро-биогеохемиските модели екосистем

Краен рок за аплицирање:
* 30 Јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција на Универзитетот catholique де Лувен Бел

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Феликс Стипендии за Мастер Магистрант / р програма 2013/2014

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Истражување Студентските на Школата за политика и меѓународни односи

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во Манука дрво Физиологија

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Истрагата на Антарктикот клима на изминатите 200 години користење на годишен раст на тарифирање во школката на школки мекотелите Yoldia eightsi

Краен рок за аплицирање:
* 1 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Математички моделирање на океанот плимата и осеката (астрофизика и геофизичка Флуид Динамика)

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Екологијата и епидемиологијата на Trichomonas gallinae во брзо опаѓање желка Гулаб Streptopelia turtur и други sympatric columbiformes

Краен рок за аплицирање:
* 21 Јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Оценување на пријавата на multibeam echosounder технологии на Велика Британија морски живеалиште системи за класификација Супервизорите: Д-р Геј Mitchelson-Јаков, д-р Ронан Рош, д-р Џим Bennell

Краен рок за аплицирање:
* 1 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Производ животи и употреба на ресурси

Краен рок за аплицирање:
09:00, Петок 15 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Бети Флечер Спомен Патување стипендии

Краен рок за аплицирање:
Средината на април 2013
Име на стипендија / програма:
Европа: Еразмус Мундус програмата во потопот за управување со ризици

Краен рок за аплицирање:
* 6 јануари, 2013
Име на стипендија / програма:
Германија: Две-р позиции во диви пчели екологија

Краен рок за аплицирање:
* 18 Декември 2012 година
Име на стипендија / програма:
Европа: EUROMIME-Европската Магистер по медиуми Инженеринг за образование

Краен рок за аплицирање:
* 2 јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Германија: 10 докторски позиции и 6 докторски стипендии-Бамберг Факултетот за општествени науки (BAGSS)

Краен рок за аплицирање:
* 19 декември 2012
Име на стипендија / програма:
ЦКРМ човекови Исхрана истражување HNR единица

Краен рок за аплицирање:
* 6 јануари, 2013
Име на стипендија / програма:
Роман стратегија за безбедна и ефикасна испорака на инсектициди

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Еволуцијата и екологија на тоа како мутуалист бактерии заштитат своите инсекти домаќини од болест

Краен рок за аплицирање:
* 18 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Екологија на mesophotic корални екосистеми

Краен рок за аплицирање:
* 18 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Црвениот кралицата заедници: coevolution на повеќе паразити со црв домаќин на населението

Краен рок за аплицирање:
* 18 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Кинетика и фотохемијата на гас фаза и хетерогени реакции на аеросоли во атмосферата и astrochemical средини

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
IDCORE нуди четири години EngD (Инженеринг докторски) програма

Краен рок за аплицирање:
* 31 Март 2013 година
Име на стипендија / програма:
Фисија производ хемија време нуклеарно гориво за рециклирање

Краен рок за аплицирање:
* 11 декември 2012
Име на стипендија / програма:
Дизајнирање и управување со шумите за здравјето

Краен рок за аплицирање:
* 17 декември 2012 година
Име на стипендија / програма:
Азија-Пацифик Далечински заедница писменост / математика услуга награда

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Експериментални биофизика и Нанотехнологија д-р можности & Студентските

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
ACRITAS финансиран р позиција на симулации на selfassemblyof молекули на површини

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Комплекс Photonic мрежи

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Влијанието на стратосферски честички инекција за geoengineering животната средина

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Heterospecific информации употреба во коралниот гребен на заедницата

Краен рок за аплицирање:
* 20 Декември, 2012
Име на стипендија / програма:
Градење на светот? Кликнете ОК најдолг рекорд на површината соларни варијабилноста зрачење (затемнување / осветлувајќи)

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Распаѓањето и реактивност на нитрид горива во висока температура стопена соли за преработка

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Евалуација на одржливост на долгорочните стопена сол растителни операции за обработка на потрошеното нуклеарно гориво

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција молекуларна биологија / генетика / биохемија на Универзитетот во W? Rzburg

Краен рок за аплицирање:
Апликации примени до 20 декември, 2012, ќе се смета
Име на стипендија / програма:
Postdoc и докторски позиција во еволуционистичката генетиката

Краен рок за аплицирање:
* 19 Декември 2012
Име на стипендија / програма:
Капитално финансирано д-р позиции биоинформатиката на IMPRS-ЦБСЦ Берлин, Германија

Краен рок за аплицирање:
* 24 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Микротубулите Механика позиција д-р? на Техничкиот универзитет Минхен

Краен рок за аплицирање:

Име на стипендија / програма:
А три години р програма по биологија, со почеток во октомври 2013

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција на располагање на Макс Планк Институтот за молекуларна физиологија

Краен рок за аплицирање:

Име на стипендија / програма:
Докторанти позиција во растителна биохемија / клеточна биологија / растителна физиологија

Краен рок за аплицирање:

Име на стипендија / програма:
Истражување стипендии програма на Нова Европа колеџ во Романија, 2013-2014

Краен рок за аплицирање:
* Јануари 11, 2013
Име на стипендија / програма:
2013 групацијата Volvo Стипендии Програма за Меѓународен мајстор? Кликнете ОК Студентите во Шведска

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
2013 д-р Студентските во историски студии на Универзитетот во Лестер во Велика Британија

Краен рок за аплицирање:
* 8 Март 2013 година
Име на стипендија / програма:
2013/14 доверители докторски стипендија на Универзитетот на Централна Флорида во САД

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013
Име на стипендија / програма:
2013 Reserve Bank Стипендии за меѓународни студенти во Нов Зеланд

Краен рок за аплицирање:
* 16 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
2013 Меси Универзитетот докторски стипендии за странски студенти во Нов Зеланд

Краен рок за аплицирање:
* 7 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
NBHM Стипендии за докторските студии по математика во Индија 2013

Краен рок за аплицирање:
* 30 ноември 2012 година
Име на стипендија / програма:
Комонвелт Муабет Шема стипендии на RVC Универзитетот во Лондон во Велика Британија, 2013

Краен рок за аплицирање:
* 15 март, 2013
Име на стипендија / програма:
2013-2014 CCAPS pre-Докторска дисертација стипендии за странски студенти во САД

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 15, 2013
Име на стипендија / програма:
2013-2014 Јапонија-ММФ Стипендии за Азија Студентите во Јапонија

Краен рок за аплицирање:
За партнерство Песна: Рокот за пријавување за песна партнерство е 10 декември 2012 година.
За отворена пруга: Нема рокот за пријавување и апликации се прифатени и проверени преку целата година.
Име на стипендија / програма:
2013-2014 Јапонија-ММФ Стипендии за Азија Студентите во Јапонија

Краен рок за аплицирање:
За партнерство Песна: Рокот за пријавување за песна партнерство е 10 декември 2012 година.
За отворена пруга: Нема рокот за пријавување и апликации се прифатени и проверени преку целата година.
Име на стипендија / програма:
Стипендии за магистерски и докторски во животната средина науки и политика

Краен рок за аплицирање:
MESPOM 3 Јануари 2013: за кандидати кои аплицираат за Еразмус Мундус стипендии. Комплетни апликации мора да се поднесе со доказ за познавање на англискиот јазик. 6 мај 2013 година: за кандидати не аплицираат за стипендии.
Комплетни апликации мора да се поднесе со доказ за познавање на англискиот јазик.
Сите други програми 24 јануари 2013: за кандидати кои аплицираат за стипендии.
Име на стипендија / програма:
Стипендии за магистерски и докторски за родови студии

Краен рок за аплицирање:
* 24 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
М-р и д-р стипендии во историјата

Краен рок за аплицирање:
* 24 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Стипендии за докторат во политички науки, Јавна политика и меѓународни односи

Краен рок за аплицирање:
* 24 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Стипендии за докторски во когнитивните науки

Краен рок за аплицирање:
* 24 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Biasiswa Pendidikan MPOB 2013

Краен рок за аплицирање:
* 31 Декември 2012
Име на стипендија / програма:
Докторски истражувач Позиција во природни и животот науки на JSMC

Краен рок за аплицирање:
2 декември 2012 (12:00, CET)
Име на стипендија / програма:
Магистерски и докторски стипендии по економија

Краен рок за аплицирање:
* 24 Јануари 2012
Име на стипендија / програма:
А компјутерски науки д-р позиција на АИ и теоретски екологија е отворен

Краен рок за аплицирање:
* 30 Ное, 2012
Име на стипендија / програма:
Докторант Биолошки индивидуализација на радиолошка онкологија на германскиот истражување на ракот центар

Краен рок за аплицирање:
Позиција е на располагање веднаш
Име на стипендија / програма:
Д-р Позиција во бактериски генетика и Салмонела инфекција биологија

Краен рок за аплицирање:
* 2012/11/15
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во Фармакогенетика на Универзитетот во G? Ttingen

Краен рок за аплицирање:
Позиција е на располагање веднаш
Име на стипендија / програма:
Молекуларен водород како гориво Микробен

Краен рок за аплицирање:
* 8 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
2013 БАС р студентски - Влијанието на азот хемија во снег на атмосферски оксидирачки капацитет

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Структурни Метални системи за гасната турбина системи

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Подобрување на одржливоста преку оптимизирање на перење на ткаенини да се заштеди енергија, вода и детергент

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
AACE-AFM-101: Подобрување на аеродинамичен товари предвидување за авиони апликации

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Истражуваат динамичен Регулирање на P2X4 / 7 рецептори под смолкнување стрес на артериските сајтови склони кон атеросклероза

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
AACE-AFM-102: Напредно Аеродинамичен и Aeroacoustic Пресметка на авионите шум

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски - Молекуларна динамика симулации на Polylactic киселина (Pla) биоразградливи полимери

Краен рок за аплицирање:
* 2013/04/01
Име на стипендија / програма:
Течни-кристален јонски течности бидејќи наредил реакцијата на медиумите за хемиски и морфолошки контрола

Краен рок за аплицирање:
* 8 февруари, 2013
© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center