LeadLearners.Org™ Thanks to all our 752139 visitors today, Wednesday, 11/Dec/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | ПретплатетеИме на стипендија / програма:
MRes во Васкуларни и Клеточна воспаление / МЦК MRes во виво науки

Краен рок за аплицирање:
* 29 Мај 2015
Име на стипендија / програма:
30 Д-р стипендии на Универзитетот во Портсмут

Краен рок за аплицирање:
* 4 Јуни 2015
Име на стипендија / програма:
ДААД Стипендии за земји во развој Студентите, 2016-2017

Краен рок за аплицирање:
* Ве молиме контактирајте со соодветните институции кои имаат право во однос на рокот за пријавување, бидејќи роковите пријавата може да се разликуваат од универзитет до универзитет.
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во здравствената економика: Подобрување на квалитетот во социјална заштита преку економски анализи

Краен рок за аплицирање:
* 12 Јуни 2016
Име на стипендија / програма:
Три-р Студентските во Невровизуелизација и кардиоваскуларни болести

Краен рок за аплицирање:
* 12 Јуни, 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски во партнерство со Институтот за енергетика технологии

Краен рок за аплицирање:
* 8. Јуни 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р студентски - Виртуелна реалност врз микрохирургија симулација систем за неврохирургија обука

Краен рок за аплицирање:
* Јуни 26, 2015
Име на стипендија / програма:
Истражување Студентските во Middlesex University

Краен рок за аплицирање:
* 5 Јуни 2015 година
Име на стипендија / програма:
Белата Роза DTC

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција во компјутерската графика во ITN ЕУ проектот モ Дистрибутер 3D објект дизајн ヤ (distro)

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Биомаса Конверзија на обновлива Хемикалии и енергија

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Инженеринг за одржлив фосфор богати органски ѓубрива

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Интегрирањето чувство за место во возраст пријателски домови и заедници

Краен рок за аплицирање:
* 27 Февруари 2015
Име на стипендија / програма:
Собна температура изработка на perovskite врз соларни ќелии

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Проценка на нивото на морето екстреми во австралискиот регион од сателитски altimeter податоци

Краен рок за аплицирање:
* 1 август 2015 година
Име на стипендија / програма:
Д-р стипендија на КИЦ biomaGUNE, Сан Себастијан, Шпанија: развој на новата методологија за синтеза на гликан мимика, мултивалентен конструкции и нивните биомедицински евалуација во функционална имунолошки анализи

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
SEAHA капитално финансирано студентски: Hyperspectral слики за наследство: од книги за тули

Краен рок за аплицирање:
* 1 март 2015 година
Име на стипендија / програма:
Молекуларната основа на подлогата признавање од страна на убиквитин ligases

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Какви последици ги децентрализација на производството на електрична енергија има за локалните побарувачката на енергија?

Краен рок за аплицирање:
* Февруари 28, 2015
Име на стипендија / програма:
Масло закрепнување од фрактура резервоари: спонтани imbibition во карбонати под различни wettability

Краен рок за аплицирање:
* Март 31, 2015
Име на стипендија / програма:
Напредно клеточната миграција анализи

Краен рок за аплицирање:
* 3 март 2015
Име на стипендија / програма:
3D печатење на bioinspired механички структури

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Нов фотоника алатки се разоткрие мистериите и механика на биолошки клетки

Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Пропустливоста на Антарктикот вител

Краен рок за аплицирање:
* 15 Февруари 2015
Име на стипендија / програма:
Д-р во студентски солидна држава хемија: In-situ Карактеризација на високи перформанси термоелектрични материјали

Краен рок за аплицирање:
* 1 Септември 2015
Име на стипендија / програма:
Одржливи земјоделски почвата управување со рециклирање на алги биомаса да слета
Краен рок за аплицирање:
* 7 април 2014 годинаИме на стипендија / програма:
9 JSMC докторски истражувач Позиција: Симбиозата специфични ексудат компоненти од корист корен-колонизација габа Piriformospora Индика и Arabidopsis thaliana
Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Функционална и биолошка проценка на нов имплант материјал да се третираат Фокусно 'рскавица Дефектите
Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2014Име на стипендија / програма:
Кон позелени енергија: Компјутерска патот наод за материјали оптимизација на солидна оксид горивни ќелии
Краен рок за аплицирање:
* Апликации прифатени сите во текот на годинатаИме на стипендија / програма:
Д-р студентски: Развој на biomimetic пептид / полимер само-монтажа систем за ткиво инженеринг
Краен рок за аплицирање:
* 7 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Д-р студентски Во Нано-механика
Краен рок за аплицирање:
* 16 Јуни 2014Име на стипендија / програма:
Само-собранието во Deep Eutectic растворувачи
Краен рок за аплицирање:
* 1 јуни 2014Име на стипендија / програма:
Атомски микроскоп проучувањето на структурните и функционалните промени во мембраната протеини врз агонист и антагонист обврзувачки
Краен рок за аплицирање:
* 15 март 2014Име на стипендија / програма:
9-р позиции: Екстракција на неструктурирани информации во врска со генот регулаторни интеракции во човечки патогени габи од биолошки истражувачки трудови
Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
8-р во времето ризиците поврзани
Краен рок за аплицирање:
* 11 април, 2014Име на стипендија / програма:
Мрежа наука, оптимизација и податоци фузија во еден паметен Град
Краен рок за аплицирање:
* 31 Август 2014Име на стипендија / програма:
14 д-р позиции во земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија
Краен рок за аплицирање:
* 11 април, 2014Име на стипендија / програма:
8-р позиции во ризик и управување со вонредни состојби: Отворена Апликации
Краен рок за аплицирање:
* 11 април, 2014Име на стипендија / програма:
9 JSMC докторски истражувач Позиција: Откривање на мала молекула Инхибиторите на повеќеклеточни развој
Краен рок за аплицирање:
* 31 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Д-р и MRes Студентските 2014-2015 на Универзитетот во Алстер
Краен рок за аплицирање:
* 28 февруари 2014Име на стипендија / програма:
Марија Кири рана фаза истражувач во Deep вградување смолкнување Зајакнување на бетонски конструкции користење CFRP
Краен рок за аплицирање:
* 28 март 2014 годинаИме на стипендија / програма:
Универзитетот во Единбург стипендии

Краен рок за аплицирање:
* 1 мај 2014
Име на стипендија / програма:
ACPO / внатрешни работи - На јаглерод Цена на криминал: Една студија на синергии помеѓу пресели во ниска криминал и ниска употреба на јаглерод општество

Краен рок за аплицирање:
* 28 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Ефект на климатските промени врз порозни сливно принос со користење на новиот интегриран методологија за процена на

Краен рок за аплицирање:
* 1 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р Позиција во Центарот за Космологија и физиката на честички Феноменологија

Краен рок за аплицирање:
* 17 јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Докторант позиција во биостатистика

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Д-р стипендии во ресурс закрепнување од електронскиот отпад и дизајн за крај на животот

Краен рок за аплицирање:
* 15 март, 2013
Име на стипендија / програма:
Не-клиничките MRes / д-р Студентските во Мускулоскелетни стареење

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Докторски центар за обука на EPSRC за континуирано производство и кристализација

Краен рок за аплицирање:
По февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Заштита на внатрешниот клетките на косата од смртоносна повреда: спречување на прогресија на длабока губење на слухот

Краен рок за аплицирање:
* 25 Јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Раните Toarcian (Рано Јура) масовно истребување настан во источниот Тетида: интегрирање palaeontological и геохимични податоци од Бугарија

Краен рок за аплицирање:
* 15 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Потенцијал за биолошка контрола на убиецот ракчиња (Dikerogammarus villosus)

Краен рок за аплицирање:
* 18 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
Пресметковни моделирање на раст агол за контрола низ виши растенија

Краен рок за аплицирање:
* Јануари 7, 2013
Име на стипендија / програма:
ИНТЕГРАТИВНИТЕ теориски и експериментални Аналитички Наука

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Истражување на односот помеѓу структурата на пченица диетални влакна и пребиотик активност

Краен рок за аплицирање:
* 22 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Подобрување на моделирање на пченица одговори на висока температура стрес под климатските промени

Краен рок за аплицирање:
* 22 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Зошто плевел се случи кога и каде тоа го прават?

Краен рок за аплицирање:
* 22 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Мајчин организација и адаптација на bioenergetic мембрани

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Како масивни ѕвезди форма? Инфрацрвена студии

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Молекуларна основа на собранието и биогенеза на бактериски микро-прегради

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Развивање на одржлив метод за определување на bioaccessibility на органски загадувачи од загадени локации

Краен рок за аплицирање:
* 31 јануари 2013
Име на стипендија / програма:
LZC згради и паметни управување со енергијата за нулта емисија на јаглерод мотоспортот коло

Краен рок за аплицирање:
* 8 февруари, 2013
Име на стипендија / програма:
Истражување на биотехнолошките Апликации на Magnetosomes од Magnetotactic Бактериите

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
13 д-р и 1 Кандидат на науките позиции во AccliPhot

Краен рок за аплицирање:
* 15 Јануари, 2013 година
Име на стипендија / програма:
Стипендии за докторанти во Сончевиот систем физика

Краен рок за аплицирање:
* 15 февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција фокусира на несигурност квантификација на комбинација хидро-биогеохемиските модели екосистем

Краен рок за аплицирање:
* 30 Јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција на Универзитетот catholique де Лувен Бел

Краен рок за аплицирање:
* 1 Февруари 2013
Име на стипендија / програма:
Математички моделирање на океанот плимата и осеката (астрофизика и геофизичка Флуид Динамика)

Краен рок за аплицирање:
Апликации прифатени сите во текот на годината
Име на стипендија / програма:
Европа: Еразмус Мундус Мастерс во јавното здравство

Краен рок за аплицирање:
* Декември 10, 2012
Име на стипендија / програма:
Европа: Европската Магистер по нуклеарна фузија наука и инженерство физика (фузија-ЕП)

Краен рок за аплицирање:
* Јануари 1, 2013
Име на стипендија / програма:
Европа: Еразмус Мундус Мастерс во прехранбената идентитет

Краен рок за аплицирање:
Варира. Ве молам, погледнете ја веб http://olage.groupe-esa.com/
Име на стипендија / програма:
Европа: Еразмус Мундус програмата во потопот за управување со ризици

Краен рок за аплицирање:
* 6 јануари, 2013
Име на стипендија / програма:
Европа: EUROMIME-Европската Магистер по медиуми Инженеринг за образование

Краен рок за аплицирање:
* 2 јануари 2013 година
Име на стипендија / програма:
Интегриран генетски пристап кон анализа на просторните екологија на пчели и полен (ДТП 022 U13)

Краен рок за аплицирање:
* 7 ДЕКЕМВРИ 2012 година
Име на стипендија / програма:
Д-р позиција на располагање на Макс Планк Институтот за молекуларна физиологија

Краен рок за аплицирање:

Име на стипендија / програма:
2013 Декан на инженеринг истражување стипендии за меѓународните совршеност во Велика Британија

Краен рок за аплицирање:
* 28 јуни 2013 година
Име на стипендија / програма:
RVC стипендии за прекуморски Студентска на Универзитетот во Лондон, во Велика Британија, 2013/14

Краен рок за аплицирање:
* 15 март, 2013
Име на стипендија / програма:
Комонвелт Муабет Шема стипендии на RVC Универзитетот во Лондон во Велика Британија, 2013

Краен рок за аплицирање:
* 15 март, 2013
Име на стипендија / програма:
2013 Меѓународниот Стипендии за студентите на додипломски студии на Универзитетот во Кент во Велика Британија

Краен рок за аплицирање:
* 31 мај 2013
Име на стипендија / програма:
Висок achiever Фондацијата Стипендии за африкански студенти на Универзитетот во Нотингем во Велика Британија, 2013

Краен рок за аплицирање:
* 28 јуни 2013 година
Име на стипендија / програма:
Универзитетот Лунд Глобал Стипендии програма во Шведска 2013

Краен рок за аплицирање:
* Јануари 2013
Име на стипендија / програма:
2013 Амстердам заслуги Стипендии за меѓународни студенти во Холандија

Читај повеќе: 2013 Амстердам заслуги Стипендии за меѓународни студенти во Холандија: 2012 2013 колеџ стипендии, д-р стипендии, постдокторски, постдипломски меѓународни стипендии Стипендии
http://scholarship-positions.com

Краен рок за аплицирање:
Краен рок за аплицирање за септември 2013 доза:
1 април 2013 година за странски студенти.
1 август 2013 година за холандскиот диплома студентите.
Име на стипендија / програма:
Докторант Биолошки индивидуализација на радиолошка онкологија на германскиот истражување на ракот центар

Краен рок за аплицирање:
Позиција е на располагање веднаш
© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center