LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304979 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Бети Флечер Спомен Патување стипендииЗначаен опис
Стипендијата е основана во 1992 година како спомен за Бети Флечер, фондација покровител на Пријатели

на антиката и великодушни добротвор на Одделот за класици и Античка Историја и одржува

од годишен приход од Бети Спомен фонд Флечер. Стипендијата е наменета да им овозможи

мериторно студент во класици и античка историја да патуваат во Грција, Италија, Мала Азија или било која друга

место кое беше дел од цивилизации на Рим или Античка Грција, за период од најмалку 4 недели.

За повеќе информации, посетете http://www.uq.edu.au /hprc/?page=21511&pid=0


Подобност и други критериуми
Општи информации

Стипендијата е отворена за секој студент запишан во текот нуди или програма надгледувани од страна на Факултетот

на историјата, филозофијата, религијата и класици, кои претходно не го одржа стипендија. Стипендијата

се доделува врз основа на барањето? академска евиденција, лични квалитети и посветеност на една или

повеќе од дисциплини на класици и античка историја.Дозволени институции

Оваа стипендија е достапна само на следниве образовни институции:

Универзитетот на Квинсленд (Прашалникот)
Оваа стипендија е достапна во секое австралиски институција се наоѓа во следните држави:

Квинсленд
Подобни курсеви

Се разбира Ниво

Оваа стипендија е достапна само за следниве нивоа курсот:

Дипломиран сертификат
Диплома за завршено
Мајстори во тек на предметот
Мајстори за истражување
Доктор по филозофија
Диплома
Поле на студии

Оваа стипендија е достапна за курсеви за следните области на студии:

Уметноста, хуманистички и општествени науки


Краен рок за аплицирање
Средината на април 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.uq.edu.au/hprc/?page=21511&pid=0
http://www.uq.edu.au

Примачот мора, во рок од 3 месеци од враќањето во Австралија, достави писмен извештај за извршената работа

и придобивките кои произлегуваат, а исто така може да се бара да им даде на еден семинар или предавање.Времетраењето и вредност

Времетраење: 4,0 недели

Вкупната вредност: $ А 5,000.00

Дополнителни детали: Стипендијата е моментално во вредност од 5000 $. Организација

Име: Универзитетот на Квинсленд

CRICOS Шифра: 00025B

Веб-страница: http://www.uq.edu.auКонтакт Информации

Телефон: +61 (7) 33652620

Факс: +61 (7) 33651968

E-mail: hprc@uq.edu.au


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center