LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304226 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Европа: Еразмус Мундус Мастерс во јавното здравствоЗначаен опис
Европската Мастер програма EUROPUBHEALTH е иновативен и прилагодени одговор на предизвикот на обуката извонредни меѓународни професионалци да работат во овој значаен сектор.
Ако сакате да се качат на или понатаму својата кариера во јавното здравство, Europubhealth е идеален. Тоа е интегриран 2 години Мастер курс (120 ЕКТС). Неговата цел е да ги обучи професионалци и иднината на донесување на одлуки во областа на јавното здравство, обезбедувајќи ги со меѓународно искуство, концептуални знаење, аналитички техники и интердисциплинарни надлежности. На крајот на курсот ќе бидат способни да:

Анализира и адреси на детерминанти на здравјето проблеми од перспектива на населението.
Предложи, план, имплементација и евалуација на културно соодветни, базирана на докази политики и интервенции за ефикасно подобрување на здравјето на населението во меѓународни, национални и локални контексти.

Во 2010 година, Европската комисија ја обнови етикетата ЕРАЗМУС МУНДУС за EUROPUBHEALTH разбира. Беџот на совршеност места EUROPUBHEALTH меѓу најдобрите постоечки магистерски студии во европското високо образование. Нашата амбиција е да се продолжи да се поздравува со студентите од широк спектар на дисциплини кои доаѓаат од сите делови на светот.

Студентите ќе се обучуваат на неколку од престижните европски универзитети доставување на програмата:
EHESP Школата за јавно здравство (Франција) координатор на програмата
Универзитетот во Рен 1 (Франција)
Андалузија Школата за јавно здравство - Универзитетот на Гранада (Шпанија)
Универзитетот во Копенхаген, (Данска)
Јагелонскиот универзитет во Краков (Полска)
Училиште за здравство и Поврзани истражувања од Универзитетот во Шефилд (Велика Британија)

како и имаат шанса да се вклучат со нашите нови партнери,:
Американски Mailman Школата за јавно здравство на Њујорк (САД)
Етиди за политички на Рен (Франција) Институт за г?
Овие институции да соработуваат за да понудат седум специјализации и тринаесет комбинации на патишта, сите што доведува до меѓународно признати мајстори на јавно здравство степен.


Подобност и други критериуми
Подобност и примена информации се достапни тука http://www.europubhealth.org/index.php/en/


Краен рок за аплицирање
* Декември 10, 2012


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center