LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263451 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Европа: Европската Магистер по нуклеарна фузија наука и инженерство физика (фузија-ЕП)Значаен опис
Заедничкиот Европската Магистер по нуклеарна фузија наука и инженерство физика (фузија-ЕП) е понудено од страна на следниве партнери:

o Универзитетот Гент, Белгија (координатор)
o универзитети? Анри Poincar?, Нанси, Франција
o Универсидад де Complutense Мадрид, Шпанија
o Универсидад Карлос III де Мадрид, Шпанија
o универзитети т Штутгарт, Германија
Една академска година Еразмус Мундус стипендии се достапни за фузија-ЕП студенти од трети земји се на располагање. Државјаните на сите други од 27-те земји-членки на ЕУ земји (Германија, Австрија, Белгија, Бугарија, Данска, Шпанија, Финска, Франција, Грција, Ирска, Италија, Луксембург, Холандија, Португалија, Романија, Велика Британија, Шведска, Кипар, Естонија, Унгарија, Латвија, Литванија, Малта, Полска, Чешка, Словачка, Словенија), ЕЕП-ЕФТА држави (Исланд, Лихтенштајн и Норвешка) и земјите кандидати за влез во ЕУ (во моментов Хрватска и Турција), кои се не се резиденти на кој било од горенаведените земји, а кои не се извршувале нивните главни активности (студии, работа, итн) за повеќе од вкупно 12 месеци во текот на последните пет години во кој било од горенаведените земји се сметаат за категорија А студенти , а сите други Категорија Б
За академска 2007-2008 година, конзорциумот фузија-ЕП Еразмус Мундус да изберете вкупно 26 студенти, вклучувајќи 13 студенти под "" Азија "" прозорец, да се додели стипендија. Без оглед на почитување на високи академски стандарди , со цел да се обезбеди географска рамнотежа низ студенти од трети земји, Еразмус Мундус Мастерс конзорциуми треба да ги почитува следните основни критериуми при изборот студенти трета земја:
не повеќе од 2 на избрани студенти од трети земји треба да доаѓаат од иста земја.
не повеќе од 2 на избрани студенти од трети земји треба да дојде од истата институција (3 каде партнерство во рамките на Акциониот 3 е основана).


Подобност и други критериуми
Државјаните на сите други од 27-те земји-членки на ЕУ земји (Германија, Австрија, Белгија, Бугарија, Данска, Шпанија, Финска, Франција, Грција, Ирска, Италија, Луксембург, Холандија, Португалија, Романија, Велика Британија, Шведска, Кипар, Естонија, Унгарија, Латвија, Литванија, Малта, Полска, Чешка, Словачка, Словенија), ЕЕП-ЕФТА држави (Исланд, Лихтенштајн и Норвешка) и земјите кандидати за влез во ЕУ (во моментов Хрватска и Турција), кои се не се резиденти на кој било од горенаведените земји, а кои не се извршувале нивните главни активности (студии, работа, итн) за повеќе од вкупно 12 месеци во текот на последните пет години во кој било од горенаведените земји се сметаат за категорија А студенти , а сите други Категорија Б


Краен рок за аплицирање
* Јануари 1, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Мачка. А студенти

Еразмус Мундус стипендии се состои од дваесет и четири месечни рати од 1000 евра и годишна такса од 4000 € за покривање на трошоците, како и претплата такси, осигурување и патување. Мачка. Б студенти

Еразмус Мундус стипендии се состои од дваесет и четири месечни рати од 500 евра и годишна такса од 3000 € само ако студентот троши тезата истражување престој во партнер не-ЕУ институција. Ова не е задолжително.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center