LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261829 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Европа: Еразмус Мундус Мастерс во прехранбената идентитетЗначаен опис
Минимум влезот услов за да се приклучат на овој курс е три години високо образование во научно предмет.
Тоа може да биде диплома за наука, мајстор? Степен во прехранбената индустрија сектор, или било еквивалент диплома од образование Институција Високо.
Особен интерес за овој сектор на активност. Кандидатите исто така треба да покажат интерес во прехранбениот сектор, а посебно од thier интерес за конкретни, традиционални и localfood производи.
За оние кандидати во моментов работат и сакаат да се добие Магистер? Степен преку продолжување на образованието, на Академскиот комитет ќе ги испита критериумите за избор на индивидуална основа.

Јазични вештини
Добро владеење на англиски и француски јазик е потребно. Службен сертификати за познавање на двата јазика треба да бидат обезбедени од страна на 30 јуни (освен за мајчин јазик).
Англиски: минимумот потребен за резултат е ТОЕФЛ 470, TOEIC 550, или еквивалентно.
Француски: минимумот потребен за резултат е TEF 541, TFI 550, или еквивалентно.
Добро владеење на друг јазик? особено оној од партнер институција? ќе се смета за плус.
Имајте на ум дека ве можност да одговори на тестови по англиски за време на семестри во Франција.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
Варира. Ве молам, погледнете ја веб http://olage.groupe-esa.com/


Дополнителни информации, и важни рачно
http://olage.groupe-esa.com/

Бакшиш курсеви по англиски јазик се достапни пред почетокот на храна идентитет Мајсторот се разбира. А сместување во еден француски familly во руралните зона исто така е можно во текот на летото. Тогаш, студентите присуствува на курс по француски јазик како странски јазик во текот на првите две недели од септември. Како резултат на тоа, прилагодена шест недели разбира бакшиш во францускиот јазик како странски јазик, фокусирајќи се на специјалист вокабулар поврзани со прехранбената индустрија, маркетинг и социологија, е исто така достапна.
онлајн апликација веб-сајт (OLAGE) URL тука:
http://olage.groupe-esa.com/
за крајните рокови за пријавување, консултирајте информации за OLAGE веб-сајт.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center