LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262810 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Европа: Еразмус Мундус програмата во потопот за управување со ризициЗначаен опис
Интегрирано управување со ризик од поплави има за цел да се намали човечки и социо-економски загуби предизвикани од поплави, а земајќи во предвид социјалните, економските и еколошките придобивки од поплави и употребата на поплавени рамнини или крајбрежните зони. Потребата за донесување на сеопфатен интегриран пристап кон управувањето со ризици од поплави се рефлектира во Директивата на Европскиот парламент потопот.
Постоечките програми мајстори на поплави понудени во Европската унија покриваат многу технички аспекти, но немаат интеграција. Оваа програма ја следи холистички пристап и е експлицитно дизајниран за покривање на широк спектар на теми - од возачи и природните процеси на модели, одлуки и социо-економски последици и институционална средина и затоа е важен напредок во образованието на вода за Европа.
Еразмус Мундус програмата на во потопот управување со ризици е понудено од страна на конзорциум се состои од
УНЕСКО-IHE институт за вода образование (Холандија)
Техничкиот универзитет од Дрезден (Германија)
Техничкиот универзитет на Каталонија (Шпанија)
Универзитетот во Љубљана (Словенија).
Поврзани членовите на вклучуваат европски хидраулика лаборатории, имено, DHI (Данска), Deltares (Холандија) и HR Wallingford (Велика Британија), како и клучните национални организации одговорни за управување со поплавите, вклучувајќи Rijkswaterstaat (Холандија), ICHARM (Јапонија) и три организации од Бангладеш. Овие партнери да ги донесат нивните специфични комплементарна експертиза во управувањето со ризикот од поплави во програмата.
Во текот на 2-годишна програма студентите ќе се акумулира 120 ЕКТС (Европски кредит трансфер систем) студија поени. Тие ќе го следат програмата во четири институции, почнувајќи во Дрезден, каде што ја заврши својата 1-ви семестар со предмети за хидро-метеоролошки процеси, глобалните промени и неговото влијание, управување со ризик од поплави и ГИС.

Потоа учениците се преселат во Делфт за нивните 2 семестар каде што тие добиваат курсеви за hydroinformatics, моделирање за планирање, предвидување, контрола и поддршка на одлуката, хазард мапирање, ИКТ и речен поплави и урбан од поплави катастрофи.
Потоа, учениците се преселат во Барселона да го следат дел од нивната 3-ти семестар со предмети за опасности поради поплави, остатоци проток, крајбрежните поплави, како и климатските промени.
Последниот дел од 3-ти семестар е хостиран од страна на Универзитетот во Љубљана, каде што студентите го следат курсеви за просторно планирање и социо-економски и институционалната рамка на управување со ризикот од поплави.
Секој семестар обезбедува голем број на изборни предмети, а тука се и меѓународните fieldtrips. Конечно, на студентите вршат нивната теза работа (30 ЕЦТС) во една од четирите институции или со индустриски партнери.
Учесниците кои успешно завршување на курсот ќе бидат наградени со по неколку дипломи:
Магистер на науки во вода наука и инженерство-специјализација Hydroinformatics - Поплава управување со ризици? од УНЕСКО-IHE институт за образование на вода, Холандија
Магистер на науки во Хидро-наука и инженерство, Техничкиот универзитет од Дрезден, Германија
Магистер на науки во потопот управување со ризици од Техничкиот универзитет на Каталонија, Барселона, Шпанија


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 6 јануари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Пријава Постапка
Аплицираат за Еразмус Мундус програмата во потопот управување со ризици со пополнување и поднесување на онлајн формулар. Бидете сигурни дека пред да започнат да се применуваат на интернет, се собираат документи опишани на оваа страница. Оние кои аплицирале пред да можат повторно да аплицираат следејќи ги инструкциите наведени на оваа страница.
Потребни документи (1):
Фотокопија (ите) на академски диплома (и) (2)
Уверение академски препис (и)
Кратка биографија (вклучително работа искуство и истражувањата евиденцијата (ако има))
Писмо за мотивација (со наведување на барателот? Интересот во студиската програма)
Две писма на препораките (не постара од шест месеци или со двајца универзитетски професори или од страна на еден универзитетски професор и со еден работодавец, или од страна на меѓународно признати научници (и))
Резултат на IELTS или TOEFL тест (3)
(1) Само PDF, Word / doc и JPEG датотеки со максимална големина од 2 MB во датотека ќе бидат прифатени.
(2) Во случај сеуште не сте добиле ваша BSc степен, и вие сте во последната година на студијата, приложете изјава на вашиот универзитет потврдува дека сте во последната година од вашиот BSc студија (наместо копија од вашиот Дипломиран диплома) и во која се наведува дека се очекува да дипломираат пред август 2012 година. Исто така, приложувам препис покажува предмети ќе следи и ознаките и ЕКТС добиени досега.
(3) Кандидатите од следниве англиски јазик земји и земјите каде англискиот се користи во високото образование, се ослободени за англиски тест: Австралија, Боцвана, Канада, Камерун (од англиското говорно подрачје регион), Еритреја, Етиопија, Гамбија, Гана, Индија, Ирска, Кенија, Либерија, Малави, Намибија, Нов Зеланд, Нигерија, Филипините, Руанда (од англиското говорно подрачје регион), Јужна Африка, Шри Ланка, Танзанија, Уганда, Велика Британија, САД, Замбија и Зимбабве.
Кандидати од земјите каде англискиот јазик е јазикот на наставата во високото образование, но кои не се на листата на изземените земји, се бара да се закачите на резултатите од тестот по англиски јазик.
Кандидатите кои се бара да обезбеди доказ за владеење на англискиот јазик кој се уште не поседуваат резултатите од тестот може да аплицираат за прием и стипендија сега, сепак, крајната рок кој резултатите од тестот треба да биде во нашите поседување е 1 мај 2013 година. Оние кандидати, исто така, ќе бидат земени во предвид за доделување на стипендии и можат да бидат избрани за стипендија или ставен на листата на резерва. Ако, нема доволно англискиот резултатите од тестот се примени од 1 мај 2013 година, понудата на стипендијата ќе бидат откажани, а наредниот кандидат од листата на резерва ќе бидат избрани.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center