LeadLearners.Org™ Thanks to all our 643474 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Германија: Две-р позиции во диви пчели екологијаЗначаен опис
Mutualistic интеракции силно зависи од точниот тајминг на двајцата партнери. Временската неусогласеност ќе ја прекине ваквите интеракции и можеби намали кондицијата на партнери. Во нов проект, ние ќе студираат на механизмите кои се вклучени во времето на диви пчели и нивната храна растенија, последиците фитнес дека може да резултира од временската неусогласеност (на пример по климатските промени), и стратегии кои се однесуваат на партнери (ре- ) синхронизирате нивните интеракции. Во рамките на неодамна одобрен, DFG финансирани соработка на Истражувачкиот центар 1047 на инсекти времето: механизми, пластичност и интеракции нудиме два р позиција во диви пчели екологија. Успешните кандидати ќе се изврши експерименти во вистински пејзажи, во лет кафези и во климата комори за да се процени механизмите на синхронизација, pobability на временска неусогласеност со диви пчели - засади интеракции, и последиците на фитнес под сегашните и симулирани услови како што може да резултира од в!
limate промени. На д-р позиции ќе бидат лоцирани на Универзитетот во Вирцбург, Германија ( http://www.zoo3.biozentrum.uni-wuerzburg.de/en/ ).

Апликации
Ве молиме испратете ја вашата апликација како еден PDF датотека по е-пошта до andrea.holzschuh во Уни-wuerzburg.de најдоцна до 18 декември 2012 година. Апликации треба да содржи писмо, кратко резиме на истражувачки интереси, биографија, комплетна сертификати, како и имињата (со е-мејл адреси) на две потенцијални судии. Преглед на апликации ќе започне на 19-ти декември 2012 година. Интервјуа на повиканите кандидати ќе се одржи на 9 јануари, 2013 година.


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат м-р или диплома диплома во екологијата или сродни дисциплини и се комбинираат една силна експертиза во експериментални истражувања на терен статистичка анализа на податоци (во Р) и научните пишување на англиски јазик. Знаење и интерес во применетата ентомологијата, глобалните промени истражувања, опрашување, идентификација на пчели и цветни растенија, и ГИС се пожелни. Практични вештини во вршењето на еколошки областа експерименти се високо ценети и возачот лиценца е потребно. Кандидатите се очекува да работат индивидуално и во тимот и да бидат во можност да се интегрираат во интердисциплинарен проект.


Краен рок за аплицирање
* 18 Декември 2012 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.zoo3.biozentrum.uni-wuerzburg.de/en/

Плата и услови
Плата и бенефиции се според јавниот сервис позиции во Германија (ТВЛ 13-65%, нето приход месечно е околу 1300 €.). Почеток на терминот: Февруари 1, 2013 (преговара). Позиции се за три години. Докторскиот труд ќе биде направено како серија на англиски јазик ракописи. Ние нудиме членство во пријателски, ентузијастички и амбициозни млади истражувачкиот тим, модерни капацитети и учеството во нова колаборативна истражувачки центар.

За повеќе информации, Ве молиме контактирајте со
по e-mail: andrea.holzschuh во Уни-wuerzburg.de
Д-р Андреа Holzschuh, Одделот за животните Екологија и тропска Биологија, Biocentre, Универзитетот на Вирцбург, Am Hubland, 97.074 Вирцбург, Германија


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center