LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333618 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Европа: EUROMIME-Европската Магистер по медиуми Инженеринг за образованиеЗначаен опис
EUROMIME е европска Магистер по медиуми за Инженеринг за образование. Тоа возови проект менаџери во областа на дизајн, развој и имплементација на образовни и тренинг програми прибегнување tocomputer посредство средини. Таа, исто така возови истражувачите од областа на проучувањето на употребата на употребата на овие технологии. Господар, кој му дава право да продолжи да докторски студии, ги подготвува студентите да работат во различни поставувања, како што се бизнис фирми, владини агенции, како и универзитетите. Многу од дипломираните студенти да работат во јавни или приватни подесувања кои се вклучени во проекти поврзани со далечинско образование.


Апликација услови
Формуларот за аплицирање може да се поднесе во француски, шпански, португалски и англиски;
Симнете формуларот за апликација, и безбедно да почне да се пополни во;
Преземете ја Europass CV и исполнувај ја;
Прикачи на придружна документација во следниов редослед:
1 / копија на вашите дипломи со заверен превод, доколку е потребно;
2 / копија на вашите сертификати за продолжување на образованието, ако е достапно;
3 / A копија од вашиот ИКТ сертификати;
4 / A копија од вашиот сертификати за познавање на јазикот;
5 / лична слика во JPEG формат.
Креирајте Zip фајл кој со апликацијата, Europass CV и разни документи. Само еден zip датотека ќе бидат прифатени, па затоа е важно да се обрне внимание на тежината на вашите документи.
Испрати zip датотека на: contact@euromime.org
Формуларот за аплицирање мора да бидат испратени пред 2 Јануари 2013 година (за "" не Европејци? И "" европејците "" студенти) во 00:00, CET време.
Откако ќе имаат добиено вашата апликација форма, ќе добиете линк до онлајн questionnary со цел да се финализира вашата апликација.
Примена датотеки не се во согласност со упатствата нема да бидат разгледувани.
Ако имате прашања во врска со уставот на барањето, не двоумете се да ги прочитате нашите ЧПП потоа да контактирате со нас ако ви треба некои детали.
Подобност и други критериуми
Апликантите мора:
се одржи диплома? степен (Лиценца) или еквивалент во согласност со законодавството и националните практики.
имаат ниво Б1 (Европска заедничка референтна рамка во јазици) во една од 3 јазици на конзорциумот (француски, шпански, португалски) и C1 ниво на англиски јазик.
имаат интерес во образовни технологии и професионален проект поврзан со овие технологии,
имаат основни познавања на информатичките технологии атестиран од ИКТ сертификат (или еквивалентен C2I PCIE Старт).


Краен рок за аплицирање
* 2 јануари 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.euromime.org/en/application/students

Избор


Изборот е поделена на два дела:
1. селекција врз основа на папка (одговорот даден 18/1);
2. интервјуираат само за студентите избрани во еден дел (почеток на интервјуа 22/1). Интервјуа ќе бидат спроведени преку Skype или на кампусот секогаш кога е можно.


Критериуми за избор
Вашите шанси да бидат избрани се поголеми ако вашата апликација вклучува или покажува следниве елементи:
Академски или професионални вештини.
Интерес во образовна технологија прашања.
Професионална проект или теза проект во областа.
Знаење (C1 ниво) на еден од трите јазици во употреба во Конзорциумот (француски, шпански и португалски).
Знаење (Б1 ниво минимум) на втората и третата јазик на конзорциумот.
Познавање на англискиот јазик (Б1 ниво).
Добро познавање на ИКТ (ECDL Start или C2i нивоа).
Референци од универзитетите и / или професионалци.


Проценка


Проценка на датотеката: седумте универзитети од конзорциумот учествуваат во проценката на датотеки. Секоја датотека се оценува од страна на минимум 2 универзитетите со најмалку. Европски универзитет.
Интервју оценување: 3 европски универзитети се задолжени за интервјуирање на студентите избрани во првиот чекор.
http://www.euromime.org/en/application/students


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center