LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284848 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Германија: 10 докторски позиции и 6 докторски стипендии-Бамберг Факултетот за општествени науки (BAGSS)Значаен опис
На Бамберг Факултетот за општествени науки (BAGSS) ги поканува апликации за до
10 докторски позиции и 6 докторски стипендии.
Овие позиции се достапни од 1 април 2013 година за три години (предмет на задоволителен напредок критика по 12 и 24 месеци).
BAGSS е финансиран од Дојче Forschungsgemeinschaft (DFG), како дел од германскиот извонредност иницијатива од ноември 2012 до октомври 2017 година. Истражување на Факултетот ќе се спроведува во четири широк, интердисциплинарен области:
образование, личен развој и учење од раното детство до полнолетство
образованието и социјалната нееднаквост ширум животот се разбира
човечкиот капитал, пазарот на трудот и демографски структури и нивното влијание врз социјалната нееднаквост во модерните општества
владеење, институционални промени и политички однесување.
Квалификации и услови:
Ги покануваме апликации од високо квалификувани дипломирани студенти од областа на социологијата, психологијата, Образовни науки, политички науки, економија, демографијата, и статистика. Квалификувани дипломирани студенти од сродни предмети со силна социјална наука позадина, исто така охрабруваат да аплицираат. Кандидатите мора да поседуваат магистрирал (или еквивалентен) во една од гореспоменатите предмети или биде многу блиску до комплетирање. Успешните апликанти ќе се бара да ги преземат нивните престој во Бамберг, град познат по своите многу висок квалитет на живот.
За понатамошни информации видете http://www.uni-bamberg.de/bagss .
Надоместок за докторски позиции се базира на Одделение Е 13 ТВ-L (50%) од германскиот јавен сервис Плата скала. Постои настава обврска од два часа неделно за еден семестар.
Носителите на докторски стипендии добиваат основна месечна стипендија од 1365 евра, плус семејни додатоци и трошоците за грижа за децата во согласност со DFG насоки каде што е применливо.
Факултетот е посветена на различностите, еднаквите можности и компатибилноста на семејството и кариерата. Затоа што експлицитно охрабрува апликации од жените. Како меѓународен истражувачка институција, на Факултетот посебно ја поздравува апликации од странство. Кандидатите со посебни потреби кои поседуваат суштина еквивалентни квалификации ќе добијат повластени предвид.


Подобност и други критериуми
Кандидатите мора да поседуваат магистрирал (или еквивалентен) во една од гореспоменатите предмети или биде многу блиску до комплетирање.


Краен рок за аплицирање
* 19 декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.uni-bamberg.de/bagss
http://www.uni-bamberg.de/en/bagss/admissions/

За повеќе информации во врска со процесот на спроведување и документите ќе се очекува да се снабдување, ве молиме посетете ја нашата веб http://www.uni-bamberg.de/en/bagss/admissions/ .


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center