LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262619 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Пост-докторски научен соработник: Управување со хумани Комуникациски науки при Универзитетот Шефилд од-Факултетот за медицина, Стоматологија и здравствоЗначаен опис
Ние се стремиме да се назначи пост-докторски научен соработник на истражувачкиот проект оценување на ефективноста на јазикот Интервенција Nuffield Рано кога расадници и училишта пристап до обука и материјал преку можам, на децата комуникација добротворни цели. Студијата е рандомизирана контролирана студија (RCT) спроведена во соработка со Универзитетскиот колеџ во Лондон (професор Чарлс Hulme), на Универзитетот во Њујорк (д-р Клодин Bowyer-Крејн) и можам.

Ќе се приклучат на тимот на истражувачи кои се вклучени во проектот и ќе одигра клучна улога во ден на ден за управување на проектот под раководство на д-р Silke Fricke (Универзитетот во Шефилд, Одделот за човекови Порака науки) и д-р Клодин Bowyer-Крејн (Универзитетот во Њујорк, Министерството за образование). Ќе ги координира и однесување јазик и проценки на почетокот писменост во училиштата и градинките, се обучуваат неврзан истражување асистенти, и да придонесе за развој на проценка материјал, како и прашалници. Исто така, ќе има некои одговорности за управување во однос на асистент работат на истиот проект и да игра активна улога во сите фази на истражување, вклучувајќи проценки, внес на податоци и анализа, и дисеминација.

Ќе биде член на активен оддел и, особено, на одделенски истражување кластер на типични и атипични говор, јазична и развој на писменоста. На одделот има воспоставено репутација за висок квалитет на истражување и настава во оваа област, како и во когнитивните невронски мрежи на говорот и јазикот; и клиничка лингвистика.


Подобност и други критериуми
Д-р е од суштинско значење за овој пост и треба да биде во една од следните области: говор и јазик терапија / човекови Порака науки, психологија или образование. Во тема релевантни за јазик и развој на писменоста (или еквивалентен искуство) повисок степен (магистерски) е пожелно. Идеалниот кандидат ќе имаат искуство на рандомизирани испитувања во областа на образованието и искуство на работа во училиштата.


Краен рок за аплицирање
Пост е достапен веднаш.


Дополнителни информации, и важни рачно
Работа Референтен број: UOS005670

Тип на договор: со фиксен рок

Плата: 7 одделение 28.401 до 30.122 на годишно ниво?

Датум на затворање: Петок 7 декември, 2012
Пост е достапен веднаш, за фиксен период до 31 јануари 2015 година.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center