LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304969 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Молекуларен водород како гориво МикробенЗначаен опис
За време на циклус болест, патогени бактерии се оптимизира нивната биохемија на различни хемиски средини во внатрешноста на човековото тело. Поврати инфекции често резултира поради лекови сè уште не постојат за да се искорени бактерии во бавно расте? Хибернација? фази. Способноста да се користат молекуларен водород како гориво е важно да се многу предизвикуваат болести микроби кои се одговорни за голем број смртоносни инфекции, како што се салмонела и Mycobacterium tuberculosis.
Овој проект ќе се развие најсовремена аналитички методи за испитување на биохемиски врската помеѓу патогени бактерии? Кликнете ОК пролиферација и производството и активноста на своите водород катализатори.
Водород метаболизмот е толку важно што често повеќе водород ензими (hydrogenases) се произведени од страна на еден бактерија. Кандидат д-р ќе ги испитуваме структура-функција врската помеѓу услови раст на животната средина и hydrogenase хемија. Електрохемија ќе се користи за да се измери колку ензимска активност и ензимска биосинтезата одговорат на промените во супстрат и инхибитор нивоа со цел да се утврди кои водород-катализатор е повеќе погодна цел на дрога. Ќе бидат создадени нови методи за да се визуелизира промени во електрон-трансфер редокс хемија, како и активно-сајт каталитички реакции. Овие ќе биде надополнет со кристална структура и спектроскопски студии за да се изгради механистички слика на овој биолошки хемија, и да ја откриеме ефикасни начини да го затвори. Од технолошки чиста енергија гледна точка, важно е дека ние учиме повеќе за органометални центри никел и Фе кој катализира Х2 производство или оксидација како ефикасно како овој скапоцен метал платина.
Поради својот интердисциплинарен карактер на овој проект ќе одговараат дипломиран со добар степен (02:01 или 1) во хемија, биохемија, физика или биологија. Суштинските барања се дека студентот мора да биде ентузијастички, испитувачки, аналитички и практично, со страст за учење како основен биохемиски систем работи. Студентот ќе се приклучи ензим-електрохемија група со блиски врски со хемија и биологија и стручна обука ќе бидат обезбедени. Интер-и интра-институционалната соработка ќе биде од фундаментално значење за успехот на проектот, обезбедувајќи можност за развој на комуникациски вештини и тимска работа.
Катедрата за хемија поседува Атена SWAN злато награда и е посветена на поддршка еднаквост и разноликост за сите вработени и студенти.

Финансирање Забелешки:

Овој проект е дел од Универзитетот во Њујорк Одделот за Хемија конкурс за докторски грант за обука финансирање од инженеринг и просторно науки истражувачки совет (EPSRC). За Велика Британија студенти ќе плаќаат школарина и трошоци за живот во форма на стипендија. Студентите од другите земји на ЕУ може да имаат право да аплицираат за овој проект на такси само основа. Студенти од било која земја, кои се способни во целост да ги финансираат своите сопствени такси и трошоци за живот, исто така, можат да аплицираат за овој проект.


Подобност и други критериуми
Конкуренцијата финансирано р Проект (Велика Британија Студентите Само): Оваа истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирањето е достапно само за Велика Британија граѓани или оние кои биле жител во Велика Британија за период од 3 или повеќе години. Некои проекти, кои се финансирани од страна на добротворни организации или од страна на самите универзитети може да има повеќе строги ограничувања.


Краен рок за аплицирање
* 8 февруари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center