LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304102 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Постдокторски научен соработник: слузта permeating Nanoparticulate дрога системи за испорака [Александар] Универзитетот на ГриничЗначаен опис
Ние се бараат високо мотивирани, ентузијастички и посветен пост-докторски научен соработник со вистински интерес во кои работат во интердисциплинарен средина за учество во FP7 проект финансиран (познат како Александар) која спонзорира 16 различни групи низ Европа.

Испорака на макромолекуларни лекови (на пр, протеини, пептиди, ДНК-базирани лекови, итн) преку мукозните бариера е крајно предизвикувачки. Секое нано испорака систем оптимизиран да навлезат во слуз гел слој треба идеално шоу подобрена навлегување стапки, лек со продолжено ослободување профили сепак истовремено, доволна заштита кон ензимска деградација на макромолекуларни дрога со цел да се постигне зголемена биорасположивост на дрога. Александар се среќаваат на конзорциум од синтетички хемичари, ни хемичари, фармацевти и биолози да се развие вистински иновативни мулти-модални цврсти и течни честички врз нано системи за испорака.

Ќе биде со седиште во истражувачката група на проф Питер Грифитс и ќе бидат вклучени во развој и примена на NMR и расипување / рефлексија (неутрони и Х-зраците) техники за да го карактеризираат решение структура на различни полимери и честичките добиени од нив , и измери нивната интеракција со слуз гелови и сродни екстрацелуларниот материјали. Во текот на проектот, ќе се очекува да соработуваат интензивно со другите членови на пошироката конзорциумот и се обезбедат некои административна поддршка поврзана со вклучување на Универзитетот на Гринич во овие активности (страница одржување, организирање на состаноци и сл.)

Кандидатите треба да имаат докторат или еквивалентна диплома, значително искуство на физичка хемија во применета контекст, и разбирање на биолошки или фармацевтски науки ќе биде посебна предност. Ќе биде компетентен со расипување и NMR методи употребени за мека материја, и да биде целосно компјутерски писмен. Флуентност во европски јазик или искуство на живеење / работат во Европа ќе биде пожелно, заедно со волја да патуваат, со оглед на Европската природата на проектот.

? Плата: (AC1) 24.520 - 29.249 на годишно ниво?


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* Декември 10, 2012


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center