LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292727 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Висок истражувач на постдокторски студии: Универзитетот во Оксфорд-сива Институтот за радиолошка онкологија и биологијаЗначаен опис
8 одделение:? 37.012 - 44.166 p.a.

Ние се стремиме да се регрутираат виш истражувач на постдокторски студии на биохемија на цицачи ДНК ПОПРАВКА група на чело со д-р Григориј Dianov. Примарната цел на Групата е да се идентификуваат протеини и механизми кои се вклучени во координација и регулација на база Ексцизија repair, да ги замрсуваш нивната улога во поправка на зрачење предизвикана оштетување на ДНК и да ги испита односот на човековите болести, како што се ракот.

Успешното кандидат ќе имаат силна позадина во експериментални молекуларна биологија или биохемија и д-р / DPhil во една од овие области или поврзани со науката. Способност да се оцени и интерпретираат научни податоци и ефикасно да комуницираат на различни публики е од суштинско значење, како што е искуство на супервизијата и менторство на персоналот.

Ова е со полно работно време пост и е достапен за три години во прв степен.

Сите апликанти мора да завршат краток онлајн формулар; испратите CV и поддршка изјава.

Крајниот датум за пријавување е 12.00 напладне, на 3 јануари 2013 година.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 3 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center