LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305098 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Постдокторски истражувања асистент: Универзитетот во Оксфорд-Сер Вилијам Дан школа за ПатологијаЗначаен опис
Ние сугерираше дека транскрипција се случува во дискретни "фабрики" кои содржат висок локални концентрации на машини потребни за да се направи препис. Наша примарна цел тука е да се карактеризираат гени и записници поврзани со фабрики во човечките клетки (со користење на високо-автопат секвенционирање и "супер-резолуција" локализација). Ние сакаме да (i) се анализира како нивната содржина се менуваат кога две медицински важни цитокини (TNF-алфа, TGFbeta) активирате одговора гени, (ii) се карактеризираат под-збир на фабрики за производство на микро-RNAs кои дејствуваат како непосреден ефектори, и (iii ) се користи цинк-прст nuclease да вметнете различни тест секвенци на еден специфичен сајт во геномот да се види како тие менувате локални и глобални ген активност.

Кандидатите треба да имаат одлична подлога во мобилен и молекуларна биологија, д-р или еквивалент во соодветната тема, звук математички и пресметковни вештини и докажана способност да соработуваат на заеднички проекти.

Крајниот датум за пријавување е пладне на 2 јануари 2013 година.


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат одлична подлога во мобилен и молекуларна биологија, д-р или еквивалент во соодветната тема, звук математички и пресметковни вештини и докажана способност да соработуваат на заеднички проекти.


Краен рок за аплицирање
* 2 јануари 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center