LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292877 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Постдокторски научен соработник: Универзитетот во Единбург-Ројал (Дик) на Факултетот за ветеринарни студииЗначаен опис
Пријавите се поканети за пост-докторски научен соработник во Одделението за Развојна биологија на Roslin институт, Универзитетот од Единбург. Позицијата е да се помогне во развојот на романот средински услови за ин витро култура на птичји матични клетки во лабораторија на д-р М Мекгру. Ова истражување ќе биде дел од напорите да се воспостави biobank за живина раси користење исконска микроб клетки. Пост ќе бара култивирање на пилешко матични клетки, развој на услови за култури серум, и анализа на клеточната сигнализација патишта контролирање матични клетки само-обновување. Ќе има идни можности за да комуницирате со проекти, кои вклучуваат генот таргетирање и микроб клетки миграција.

Кандидатите треба да имаат докторат во биолошки науки и три години релевантно истражување искуство. Овој пост ќе биде погодна за високо мотивирани, ентузијастички поединец што сака да се комбинираат матични клетки за истражување со птичји развојни биологија. Веб-страница на лабораторијата е: http://www.roslin.ed.ac.uk/mike-mcgrew/


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 24 декември, 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.roslin.ed.ac.uk/mike-mcgrew/

Веб-страница на лабораторијата е: http://www.roslin.ed.ac.uk/mike-mcgrew/

Неформални барања може да се достави до: mike.mcgrew @ roslin.ed.ac.uk

Оваа позиција е за фиксен временски период од 27 месеци.

Реф: 006.823.

Крајниот датум: 24 декември 2012 година


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center