LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334666 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ЦКРМ човекови Исхрана истражување HNR единицаЗначаен опис
Пријавите се поканети за д-р студентски, финансиран од МЦК, да започне во октомври 2013 година, во исхраната и коските здравје истражувачка група. Групата се обврзува истражување во исхраната и начинот на живот фактори за оптимизација на здравјето на коските и намалување на остеопороза и рахитис ризик во рамките на поширокиот контекст на исхрана политика за калциум и витамин Д во развиените и земјите во развој.

И покрај доживотно ниска калциум дози, пониски коскената минерална, како и високо паритет и долги периоди на доење кај жените, кревкоста фрактури кај постарите луѓе во Гамбија се ретки. Брзите промени се случуваат во целиот свет од традиционалните начини на живот кон оние од западниот свет се поврзани со зголемување на хронични незаразни болести на изобилство и стареење, вклучувајќи остеопороза. Заштитата дадена од страна на традиционалните диети и начин на живот може да го држат клучот за иднината превенција, но можностите да се здобијат со таква увид брзо исчезнуваат.

Ова д-р проект ќе го карактеризираат во урбаните Gambian мажите и жените, внес и обрасци на исхрана, аспекти на животниот стил (на пример физичка активност и УВБ сонце изложеност), релевантни за сегашните и идните коска здравје (на пример коскената минерална, и обликот, мускулна функција), и други не-скелетни здравјето релевантни за калциум и / или витамин Д (на пример, крвниот притисок, васкуларна калцификација, БМИ). Податоци од добро карактеризира руралните Gambian населението ќе биде достапен за споредба.

Овој проект ќе одговараат на студентите со позадина во исхраната науката и / или биолошка антропологија, со силен интерес во здравјето на општествата во транзиција, исхрана транзиција, исхрана поврзани со хронични болести, и стареењето. Тоа ќе обезбеди обука во улогата на исхраната во здравјето на коските, диететски проценка и анализа, витамин Д статус, физичка активност, сонце експозицијата, и мускулно-скелетни фенотип. Тоа исто така ќе обезбеди искуство на работа со учесниците и истражувачите во различни културни поставувања.

Успешното кандидат ќе биде регистриран со Универзитетот во Кембриџ и треба да имаат, или се очекува да се добие, прв или горниот втора класа почести степен во соодветната тема. На студентски е на располагање на Велика Британија жители и државјани на ЕУ кои биле жител во Велика Британија за најмалку претходните три години. Дополнителни информации за престој критериуми за подобност може да се најдат на www.mrc.ac.uk.

Дополнителни информации за ЦКРМ човекови Исхрана истражување може да се добијат од нашата веб-страница (www.mrc-hnr.cam.ac.uk). Неформална пребарувања се добредојдени д-р Гејл Голдберг (gail.goldberg @ ЦКРМ-hnr.cam.ac.uk).


Подобност и други критериуми
Овој проект ќе одговараат на студентите со позадина во исхраната науката и / или биолошка антропологија, со силен интерес во здравјето на општествата во транзиција, исхрана транзиција, исхрана поврзани со хронични болести, и стареењето.


Краен рок за аплицирање
* 6 јануари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Кандидатите треба да обезбеди целосна CV и придружно писмо објаснувајќи нивниот интерес за студентски, и детали за две академски судии. Ве молиме испратете порака со кликнување на копчето Apply подолу, или пост на постдипломски Администратор, ЦКРМ човекови Исхрана истражување, Fulbourn патот, Кембриџ CB1 9NL.

Датум на заклучувањето: Недела 6 јануари 2013.
Предвидените Интервјуа: Четврток 14 Февруари, 2012


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center