LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304135 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Роман стратегија за безбедна и ефикасна испорака на инсектицидиЗначаен опис
Постои итна потреба за нови стратегии за контрола на штетници инсекти кои пренесуваат паразитски болести и оние кои јадат растенија. Климатските промени ќе резултира со географска движење на штетници, додавање на постоечките проблеми и неизвесности на болеста вектор за контрола и обезбедување на глобалната производство на храна. Борбата против овие закани се потпира на хемиски пестициди како компоненти на интегриран управување со штетници програми. Сепак, инсекти штетници (пр. комарци) се брзо развивање на отпорност на тековната контроли и многу хемикалии се сега познати се загади животната средина со убивање не-цел животни и со загадувачки вода. Неодамна откриената биолошки молекули, на пр двојно РНК, животински отрови, имаат голем потенцијал како инсекти агенси за контрола, но немаат пенетрација низ инсекти живец и често се хемиски нестабилни.

Затоа новите класи на инсектициди се потребни за борба против отпорност на постојните инсектицид решенија, заедно со развојот на романот испорака системи кои се минимизираат не-цел токсичност и еколошка штета. Овој предлог се среќаваат за прв пат две силни области во Лидс (за честички, наука и одржливо земјоделство) и на храна и животна средина истражувачка агенција (Fera, Без'рбетници управување со штетници) да се развие роман испорака на систем за инсекти агенси за контрола со користење на технологија измислен од страна на д-р ОВ Cayre во Институтот за честички, наука и инженерство (IPSE) за создавање на паметни микрокапсули со pH-одзив на порозност. Нашиот пристап ќе ги искористат на голема разлика во pH на дигестивниот тракт на инсекти и други животни за безбедна достава на биолошки агенси. На pH во лумен на инсекти, како што гасеници и комарци, е силно алкална (pH 11). Ова ќе ни овозможи да дизајнирате? Паметни? стиропор латекс (PS-латекс) colloidosomes дека може да биде вчитан со биомолекули во pH 3-7. Под овие услови на colloidosomes ќе ги задржат тие биомолекули и да ги заштити од природната средина. По голтање и изложеност на алкалните луменот на инсекти црево, биоциди ќе бидат објавени директно да го нападне и да го оштети епителот на цревата, што резултира во брзо губење на апетит, намалена отпорност на патогени и евентуално сепса.

Студентот ќе соработуваат со д-р Оливие Cayre? Кликнете ОК истражувачка група кои се развива наноматеријали за товарење со биомолекули кој ќе се обраќа критични аспекти на инсекти физиологија. Од особен интерес ќе биде: (i) chitinase ензими кои ќе го деградира chitinous peritrophic мембрана која линии midgut и која служи како критична бариера за патогените микроорганизми, (ii) пептиди се знае дека се токсични за неколку вида инсекти штетници (на пр allatostatins и нивните biostable аналози), (iii) инхибитори на протеазата за попречување на варењето на храната, (iv) двојно заглавувам (ДС) РНК дизајниран за селективен мешање со израз на критична стомакот протеини. Ефикасноста на овие натоварен colloidosomes да го прекинат инсекти хранење и раст ќе биде утврдена во споредба со незаштитениот протеини и dsRNA. А спектар на инсекти штетници (комарци, lepidopteran инсекти, лета) се достапни за оценување на ефикасноста на овој роман испорака систем, во зависност од интересите на ученикот. Некои од работа ќе се спроведуваат со групата безрбетен штетник менаџмент на Fera, Њујорк.


Подобност и други критериуми
Само-финансирани докторанти само:
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Студентот ќе соработуваат со д-р Оливие Cayre? Кликнете ОК истражувачка група кои се развива наноматеријали за товарење со биомолекули кој ќе се обраќа критични аспекти на инсекти физиологија


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center