LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284927 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Еволуцијата и екологија на тоа како мутуалист бактерии заштитат своите инсекти домаќини од болестЗначаен опис
Предложениот проект ќе го користи грашок aphid, модел организмот за студии во екологијата и еволуција, да ги истражат еволуцијата на symbiont-доделени одбрана. Aphid отпорност на parasitoid оси и габични патогени често се потпираат на mutualistic symbioses помеѓу aphid и еден или повеќе видови на интрацелуларните бактерии (средно симбиоти). Ние сме во состојба вештачки да манипулира со овие symbiont инфекции преку антибиотик лекување и microinjection, која ни овозможува да се одделат влијание на aphid генотип и symbiont генотип на набљудуваните отпор фенотип. Работата која ја врши во нашата лабораторија покажаа дека четири различни видови на бактерии, што претставува различни бактериски групи, се способни за пренесување на заштита од aphid специфични габични патоген Пандора. На DPhil проектот ќе испита улогата на овие различни бактерии во aphid отпорност на габични патогени, со цел да се поврзат еколошки карактеристики (природен непријател отпор, и варијации во symbiont преваленца помеѓу aphid популации) да инсекти микробиолошки интеракции.

Да се ​​применуваат Ве молиме да користите онлајн апликација систем на: http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/ . Ве молиме запомнете да го цитирам студентски референца код DTG14. Било какви прашања во врска со процедурата за аплицирање Ве молиме контактирајте graduate.office @ zoo.ox.ac.uk. Датум на затворање е 18 јануари 2013 година. Ве молиме имајте предвид дека ова е студентски проект, нема предлог за истражување е потребно, ве молиме поднесете изјава за намена / лична изјава во своето место. Универзитетот во Оксфорд е подеднакви шанси за вработувања.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само:
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 18 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/application_guide.html#ahow_to_apply
http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/
http://www.nerc.ac.uk

Целосна награда, вклучувајќи стипендија од NERC (во моментов? 13.590 годишно) е достапна само за жителите на Велика Британија, или оние задоволување на критериумите NERC подобност ( http://www.nerc.ac.uk ). Ве молиме видете NERC веб-сајт за целосна рокови и услови. Кандидати на ЕУ се подобни за такси само награда. http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/ application_guide.html # ahow_to_apply


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center