LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1313113 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Екологија на mesophotic корални екосистемиЗначаен опис
Mesophotic корални екосистеми (MCEs) се заедници на светлината-зависни корали и соработници најде во длабочините на 30-160m. Тие се уште слабо се изучува може да има линеарна мера како голем како плитки вода корални гребени на глобално ниво. Уште поважно MCEs може да делува како Refugia за плитки вода корални гребени и нивно поврзување со флора и фауна и затоа се зголеми нивната отпорност на природни и антропогени нарушување. Ова е познато како длабоко гребен Refugia хипотеза (DRRH). За MCEs да дејствува како Refugia тие мора да ја делат видови со плитки вода гребени, да биде барем делумно заштитена од нарушувања кои влијаат плитки вода гребени и мора да има конекција меѓу популациите на корали и соработници од целиот длабочина градиент.

Овој студентски ќе се обрати на DRRH преку истрага на дистрибуцијата на корали и риби долж длабочина градиент на место каде што MCEs се познати да се случи, Utila во Хондурас. Ова е примарна локација за истражување на Карибите коралниот гребен екосистеми но исто така има уникатна карактеристика на се има нурне училиште кое редовно возови и е опремен за техничка картон. Оваа форма на нуркање е сега редовно постигнување длабочините> 50m преку употреба на затворениот коло напредни trimix rebreather системи. На студентски ќе го искористите овој уникатен објект да се развие проект во liason со Операција Wallacea во liason со Коралното Прикажи плажа Нуркачки центар да се добие стерео видео податоците од анкетата и примероци за истрагата.

На студентски ќе се фокусира на двете риби или корали. Студиите ќе бидат преземени со помош на длабочина стратификуван дизајн и проценка направена од промени во изобилство, разновидност и составот на заедниците со длабочина. Физичките параметри ќе се мерат (температура, светлина, матност) да се испита на возачите на дистрибуцијата по длабочина градиент. Можности, исто така, може да се појават за директна проценка на поврзување со користење на населението генетски методи и исто така работат на промени во корални физиологија со зголемување на длабочината.

Да се ​​применуваат Ве молиме да користите онлајн апликација систем на: http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/ . Ве молиме запомнете да го цитирам студентски референца код DTG13. Било какви прашања во врска со процедурата за аплицирање Ве молиме контактирајте graduate.office @ zoo.ox.ac.uk. Датум на затворање е 18 јануари 2013 година. Ве молиме имајте предвид дека ова е студентски проект, нема предлог за истражување е потребно, ве молиме поднесете изјава за намена / лична изјава во своето место. Универзитетот во Оксфорд е подеднакви шанси за вработувања.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само:
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 18 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/application_guide.html#ahow_to_apply
http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/
http://www.nerc.ac.uk

Целосна награда, вклучувајќи стипендија од NERC (во моментов? 13.590 годишно) е достапна само за жителите на Велика Британија, или оние задоволување на критериумите NERC подобност ( http://www.nerc.ac.uk ). Ве молиме видете NERC веб-сајт за целосна рокови и услови. Кандидати на ЕУ се подобни за такси само награда. http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/ application_guide.html # ahow_to_apply


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center