LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272529 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Црвениот кралицата заедници: coevolution на повеќе паразити со црв домаќин на населениетоЗначаен опис
Coevolution помеѓу домаќините и паразити обично се испитуваат во еден пар на домаќин-паразит видови. Меѓутоа, повеќето Силите треба да се спротивстави на повеќе паразити (ко-инфекција), и паразит видови треба да се натпреваруваат едни со други. Во природата, повеќето coevolution на тој начин ќе бидат водени во рамките на заедницата на интеракции. Експериментални анализи на паразит-домаќин coevolution во multispecies контекст допрва треба да се преземат. Ова е и покрај признавањето од страна на Ван Valen (1973) во неговиот плодотворен хартија на Црвениот кралицата антагонистички coevolution дека интеракции не се бинарни: Одговор на еден вид на притисок и може да го намали отпорот на некои други, послаба вид.? Овој проект ќе ги испита последиците од coevolutionary динамика помеѓу заедницата на паразити и нивните домаќини.

Студентот ќе се обрати серија на прашања за истражување за ефектите на coevolution на ниво на заедницата. На пример, (i) како не coevolution помеѓу ко-инфицирање на паразити влијаат вирулентност еволуција? (Ii) не избор за домаќин отпорност на еден паразит трампа со отпорност на друг, или не воопшто отпор еволуира?

На повеќеклеточни животни, Caenorhabditis elegans, се идеални како систем за решавање на горенаведените прашања. Експериментални еволуција лесно може да се спроведе во овие црви, и C. elegans се карактеризира како домаќин за повеќе човечки патогени бактерии видови (на пример, Staphylococcus aureus и Enterococcus faecalis), која може да биде лесно образован, се одржува, и еволуирале. Со оглед на богатството на молекуларната ресурси кои се достапни за C. elegans и човечки патогени, во втората / третата година од проектот, студентот може да имаат можност да ги прегледа на молекуларно Основи на еволуирале црв домаќин отпорност на различни патогени. Студентот ќе добие силна обука во еволутивната биологија и микробиологија, експериментални еволуција, молекуларни техники (qPCR, microarrays), експериментален дизајн, и статистичка анализа.

Да се ​​применуваат Ве молиме да користите онлајн апликација систем на: http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/ . Ве молиме запомнете да го цитирам студентски референца код DTG7. Било какви прашања во врска со процедурата за аплицирање Ве молиме контактирајте graduate.office @ zoo.ox.ac.uk. Датум на затворање е 18 јануари 2013 година. Ве молиме имајте предвид дека ова е студентски проект, нема предлог за истражување е потребно, ве молиме поднесете изјава за намена / лична изјава во своето место. Универзитетот во Оксфорд е подеднакви шанси за вработувања.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само:
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 18 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/
http://www.nerc.ac.uk

Целосна награда, вклучувајќи стипендија од NERC (во моментов? 13.590 годишно) е достапна само за жителите на Велика Британија, или оние задоволување на критериумите NERC подобност ( http://www.nerc.ac.uk ). Ве молиме видете NERC веб-сајт за целосна рокови и услови. Кандидати на ЕУ се подобни за такси само награда. Апликацијата е достапна на интернет на http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/apply/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center