LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262625 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Кинетика и фотохемијата на гас фаза и хетерогени реакции на аеросоли во атмосферата и astrochemical срединиЗначаен опис
Целта на овој проект е да се подобри нашето разбирање на основните аспекти на атмосферски Фото-оксидација хемија на Земјата и другите планети и месечини, како и во ѕвезда-формирање региони и меѓуѕвезден медиум. Квалитетот на воздухот и климатските промени модели се користат да се предвиди иднината влијанието на промена на емисиите во земјата? Атмосферата, и да возат законодавната контрола. Важно е дека хемијата во рамките на овие модели е точна, и секоја реакција во модел бара коефициент стапка и разгранување сооднос за производи за да бидат наведени под соодветни услови. Во вселената, на различни слободните радикали видови и органски молекули се пронајдени помош на телескопи, но нивните ниски температури хемија, како тие се формираат и отстранети, е многу лошо разбрани.

Аеросол протокот цевка комбинација на ултра осетлива детектор врз основа на ласерски предизвикано флуоресценција спектроскопија на низок притисок (FAGE) ќе се користат за изучување реакциите на слободните радикали на површината на под-микрон аеросолите на различни хемиски состав (на пример суво и воден соли, органски, минерална прашина) како функција на влажност и температура. Ние сме заинтересирани за двете влијанија врз гас фаза радикали и оксидативна промени во стареењето аеросол. А пулсова Лавал млазницата апарат ќе се користат за изучување на кинетиката на реакции на многу температури претставник на атмосфери на други планети и месечини, на пример Титан, како и во ѕвезда-формирање региони, ѕвездени одливи и меѓуѕвезден медиум. Имаме неодамна забележа спектакуларен негативен температурен зависности, на пример во стапката коефициентите на реакциите на OH со ацетон и метанол, кои се многу брзи во 60-120 К Експерименталните податоци се толкува користење теоретски методи, што го прави користењето на ab initio потенцијална енергија површини и господар равенката пресметки (со користење на програмата Mesmer, развиена во Лидс) да се пресмета стапката константи како функција од температурата и притисокот. Овие експерименти, кои во моментов се користи ласерски флеш фотолиза во комбинација со ласерски предизвикана флуоресценција (LIF) спектроскопија, ќе биде продолжен до учат дополнителни реакции од OH и други радикали, и ќе го следат двете реактантите и производи, со користење LIF а можеби мек-јонизирачки маса спектрометрија.


Подобност и други критериуми
Студентите низ светот:
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center