LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300590 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 БАС р студентски - Влијанието на азот хемија во снег на атмосферски оксидирачки капацитетЗначаен опис
Значителни емисии на азотни оксиди (NOx) и други оксидираниот азот видови од снег се забележани во поларните и midlatitudes. Тие беа пронајдени да имаат значително влијание на "" само-чистење "" или оксидирачки капацитет од пониската атмосфера (тропосферата), со менување на концентрации на озон, загадувач и стакленички гасови, како и на радикал на хидроксил (OH), која е одговорна за отстранување на многу атмосферски загадувачи. Промени во тропосферски озон, за возврат може да влијае на регионалната енергетска рамнотежа и клима, додека OH контролира изградбата на метан на стакленички гасови. Сезонски максимум од 40% на Земјата? Кликнете ОК површината на земјата е покриена со снег или мраз, додека 7% од светските океани се покриени со мраз. Затоа, влијанието на испуштањето на NOx снег на атмосферски состав и климатските се случува на големи размери и ќе биде многу важно во оддалечени локации далеку од антропогените емисии. На пример, во Арктикот, постои силен интерес во близина на рок ублажување на сегашните услови на затоплување со контролирање краткотрајна клима forcers како тропосферски озон. Успехот на намалување на антропогени емисии на супстанции прекурсори само може да се процени дали изворот хемиски снег се зема во предвид. Исто така, нитрати мраз основни евиденција се одржи информации на атмосферски NOx, озон и OH и нивните климатски влијанија во минатото. Сепак истите процеси возење на NOx од снег менуваат концентрации на нитрати во снег и firn и да ја комплицира во моментов квантитативна интерпретација на поларниот мраз основни рекорд.

Клучни прашања: 1) Како може главните двигатели на испуштањето на NOx снег се параметрира во нумерички модели? 2) Што е одговор на атмосферските оксидирачки капацитет да се промени во азот снег хемија поради современите климатските промени? 3) Кои се трендовите на поларните атмосферски нивоа NOx и оксидирачки капацитет во текот на минатиот век?

Студентот ќе се наоѓа на БАС во Кембриџ (М Фреј), но работи како интегриран член на две истражувачки групи, односно трошат секоја година на времето на Одделот за наука за земјата во Ројал Холовеј Универзитетот во Лондон (М кралот). На БАС проектот е вграден во хемија и минатото клима програма која ги истражува спојки помеѓу cryosphere, атмосферската хемија и климатските врз основа на мраз јадра и поларни поле кампањи (http://www.antarctica.ac.uk/bas_research/our_research/current/ програми / хемија / index.php).

Студентот ќе се развие и да се провери од 1-Д клима снег размена модел на оксидираниот азот видови користејќи достапни бази на снег и на воздухот хемија и снег физички својства од Антарктикот. Студентот ќе интерфејс на нов модел со 3-Д Хемиски транспорт модел за да се измери влијанието на глобалните промени во снег пакет хемија и физика на тропосферски озон и OH. Студентот ќе одговара напред-модел работи на нитрати профили со снег, firn и мраз во изминатите 100 год на постоечките мраз основни евиденција, со цел да го ограничи последните трендови на NOx и антиоксидант (озон и ОН) концентрации во поларните тропосферата. Проектот не вклучува било патување на Антарктикот, но можноста за вршење снег комора експерименти за да се добие бесплатни податоци за моделот parameterizations.


Подобност и други критериуми
Финансиран р Проект (европски / Велика Британија Студентите Само): Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.antarctica.ac.uk/bas_research/our_research/current/programmes/chemistry/index.php
http://www.nerc.ac.uk/funding/available/postgrad/eligibility.asp
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=41435&type=23&did=194&url=http%3a%2f%2fwww.antarctica.ac.uk

Овој NERC финансиран студентски се очекува да трае 3,5 години од октомври 2013 година. Стипендија за 2012/2013 беше 13.590? P.a. За подобност одат на http://www.nerc.ac.uk/funding/available/postgrad/eligibility.asp

Апликации за оваа предвидените студентски треба да се однесува на д-р ММ Фреј, вклучуваат писмо, кратка биографија и e-mail адресите на двајца судии, и испратени до basstudentoffice@bas.ac.uk Ве молиме наведете референца BASDTG/frey/2; http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=41435&type=23&did=194&url=http%3a%2f%2fwww.antarctica.ac.uk


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center