LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300850 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Интегриран генетски пристап кон анализа на просторните екологија на пчели и полен (ДТП 022 U13)Значаен опис
Бумбарите се од суштинско значење pollinators на култури и диви цвеќиња се уште основни познавања во врска со нивната просторна екологијата останува трнлив. Овој проект има за цел да ги користат генетски маркери (микросателити) да ги испита истовремено просторната екологија на бумбарите и полен дека тие носат и така го подобри нашето знаење од клучните служба на екосистемот на опрашување. Користење на етаблирани техники во бумбарите [1-4] и растенија [5], студентот ќе, во рок од избрани растителни pollinator системи во областа, мостра кора пчела ДНК од хранењето работници и растителни ДНК од полен на товар на грбови на хранењето работници и од посетените растенија. Тој / таа, тогаш ќе напишеш примероци на панел на видовите специфични микросателитски маркери и проценка од генетичките податоци збир на просторни еколошки и генетски параметри за двете пчелите и полен. Системите студирал ќе бидат избрани од кора пчела-pollinated култури или диви цвеќиња за кои микросателитски маркери постојат и за pollinating кора пчела видови и pollinated растенијата. Податоците ќе им овозможи на романот тестови на меѓусебните односи помеѓу просторната екологија на бумбарите и растенија, кои тие опрашвам, како на пример дали постои поврзаност меѓу бројот на кора пчела гнезда испраќање работници за растенијата и на бројот на потенцијални фабрика пријатели чии полен секоја фабрика добива . Студентот ќе се приклучат на активни, добро финансирана истражувачка група со искуство на сите техники да се користат во проектот. Тој / таа ќе добијат обука во опрашването екологија, ентомологија, растителни биологија, популациската генетика, microsatellite генотипизација, земање мостри дизајн и анализа на податоци.Покрај тоа, тој / таа ќе имаат можност да се спроведе оригинални науката со цел да се обезбеди услуги одржлив екосистем во корист на биолошката разновидност и луѓето.

Во согласност со постдипломски политика за обука на биотехнологија и биолошки науки истражувачки совет (BBSRC) сите ученици регрутирани врз оваа програма ќе се очекува да преземе три месеци стаж за време на втората или третата година од нивниот степен. Практикантска работа ќе понуди возбудлива и непроценливо искуство на работа во област надвор од истражувања, како и целосна поддршка и совети ќе бидат обезбедени од страна на стручен тим од УЕА.

Овој проект е во потесен избор за финансирање од страна на Норвич Факултетот докторски обука партнерство (ДТП)? соработка помеѓу Норвич Факултетот институти и на Универзитетот на Источна Англија. За повеќе информации и апликација детали ве молиме погледнете ја веб Норвич Факултетот ДТП: http://biodtp.norwichresearchpark.ac.uk/

Соодветни кандидати ќе бидат интервјуирани како дел од студентски конкурс. Датумите интервју ќе биде 10 и 11 јануари 2013 година.

Академски Услови за влез: прв или горниот втора класа Велика Британија почести степен, или еквивалент квалификации стекнати надвор од Велика Британија, во соодветна област на науката и технологијата.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само:
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 7 ДЕКЕМВРИ 2012 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://biodtp.norwichresearchpark.ac.uk/
http://www.bbsrc.ac.uk/web/FILES/Guidelines/studentship_eligibility.pdf

Финансирање за докторски Студентските од BBSRC е на располагање на успешни кандидати кои ги исполнуваат критериумите Велика Британија истражувачки совет подобност вклучувајќи 3 години жителство во Велика Британија. Овие барања се детално опишани во упатствата за квалификуваност BBSRC ( http://www.bbsrc.ac.uk/web/FILES/Guidelines/studentship_eligibility.pdf ). Во повеќето случаи Велика Британија и ЕУ државјани кои биле постојан престој во Велика Британија за 3 години пред почетокот на курсот се подобни за целосна награда. Други државјани на ЕУ може да се квалификува за такси само награда. Сите кандидати треба да се провери насоки BBSRC подобност да ја потврдат својата подобност за финансирање.

Тековната стипендија за 2012/13 е? 13.590 годишно.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center