LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300765 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

IDCORE нуди четири години EngD (Инженеринг докторски) програмаЗначаен опис
Индустриски докторат центар за префрлани за обновлива енергија (IDCORE) е партнерство на универзитетите во Единбург, Стратклајд и Ексетер, шкотскиот асоцијација за морска наука и HR-Wallingford. Центарот е финансиран од ETI и програмата RCUK енергетика.

IDCORE нуди четири години EngD (Инженеринг докторски) програма

Истражување Инженери (EngD студенти) го следат програма врз основа на три елементи:

постдипломски-ниво на обука
преносливи вештини и инженеринг лидерство
истражување
Како истражување инженер ќе се трошат вашето првите два услови на четири-годишна програма посетуваат интензивни 12 предавања дадено од страна на меѓународно реномирани академски кадар од универзитетите во Единбург, Стратклајд и Ексетер на Универзитетот во Единбург. Овие првите два услови да ви обезбеди со вештини потребни за да преживеат во рамките на индустријата на животната средина и за да започнете на вашиот истражувачки активности. Ќе се предава од страна на персоналот од целиот конзорциумот и експерти од индустријата. Практични курсеви ќе ве научи важни лабораторија и теренска работа вештини. Додека група проект ќе ви помогне да се развие тим работни вештини и го користат знаењето стекнато за време на изучува програма.
Ќе бидат заменети со еден истражувачки проект во офшор ветер, бран или прилив на енергија предложени од страна на индустријата на почетокот на вториот семестар на наставата. По почетниот период во Единбург ќе се приклучат на вашата спонзорирање на компанијата да работи како истражувач за остатокот од програмата. Вашиот индустриско истражување ќе биде дополнет со летни школи испорачани во Oban, Wallingford и Falmouth, и интегрирани студии во менаџмент, бизнис, иновации, претпријатие и претприемништвото, донесено онлајн да се зголеми нивната важност за вашето искуство рамките на вашата компанија.

На крајот на вашето истражување работа ќе испорача или докторска теза или портфолио на поврзани работа на проекти кои ќе бидат разгледани за доделување на Инженеринг докторски (EngD) во префрлани Обновливите извори на енергија која ќе биде заедничка диплома од Универзитетот од Единбург , Ексетер и Стратклајд.

Услови за влез
Кандидатите треба да имаат, или се очекува да го добие првиот класа почести степен или меѓународна еквивалентни. Студентите со горниот втора класа степен и последователните степен Магистер со разлика / суштински релевантно работно искуство, исто така, ќе бидат разгледани. Се очекува дека кандидатите ќе имаат добро разбирање на еден или повеќе гранки на науката или инженеринг и барем некои релевантни истражувачки искуство. Еквиваленти на Велика Британија квалификации: www.ed.ac.uk / студирање / меѓународни / Кодот на Земјата
Кандидатите мора да бидат способни да демонстрираат ентузијазам, креативност, снаодливост и една зрела пристап кон учењето
Не-Велика Британија кандидати чиј мајчин јазик не е англискиот, мора да обезбеди сертификат за познавање на англиски јазик. Види: www.ed.ac.uk / студирање / меѓународни / англиски / постдипломски / наука-инженеринг
Стипендија
Стипендија која обезбедува студент стипендија од 15k? Издига до 17k? И опфаќа школарина е достапен за соодветно квалификувани кандидати. Постојат 12 од овие стипендии за септември 2013 доза на студенти и тие се доделуваат конкурентни.


Постои мала квота за целосна Студентските за исклучителни кандидати за ЕУ.
Апликации од само-финансирани кандидати, исто така, ќе бидат разгледани.


Подобност и други критериуми
Подобност за целосна награда (стипендија и такси):

Велика Британија и ЕУ државјани кои биле живеат во Велика Британија за најмалку 3 години пред почетокот на програмата
Подобност за такси само награда:
Жителите на земјите членки на ЕУ, освен Велика Британија.


Краен рок за аплицирање
* 31 Март 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Ве молиме да се пријават со пополнување онлајн формулар: www.ed.ac.uk/pg/785

Краен рок: 31 март 2013

Контакт: info@idcore.ac.uk
Веб-страница: www.idcore.ac.uk


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center