LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263486 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Фисија производ хемија време нуклеарно гориво за рециклирањеЗначаен опис
Глобалната зголемување на побарувачката на енергија е придружено со значителен пораст на емисиите на CO2 од согорување на фосилни горива. Задоволување на побарувачката во ниска употреба на јаглерод, безбедна и економски начин е глобален приоритет. Според 2006 извештајот на Велика Британија одржлив развој на Комисијата, нуклеарната енергија е очигледно ниска употреба на јаглерод, а тоа е сега меѓународно призната како витален извор ниска употреба на јаглерод енергија во борбата против глобалното затоплување.

Обемните истражувања предизвици сè уште постојат во генерација на нуклеарната енергија, особено во однос на рециклирање на употребени нуклеарно гориво. Употребеното гориво е составен од неискористените горива и материјали (actinide видови како што ураниум и плутониум) и потрошеното гориво отпадните производи, претежно фисија производи, како што атомот на цезиум, стронциум и транзиција метали. Се рециклира и да се опорави на неискористениот актинидите (за ре-измислица, како ново гориво) и да се условува отпад / фисија производи подготвени за финално депонирање.
Овој проект се занимава со разбирање на основните хемија на клучните фисија производ, рутениум, за време на нуклеарно гориво рециклирање така што подобрена правци на располагање може да се развива.

Радиоактивни изотопи рутениум се дел од многу активен (ХА) отпад се создава при потрошеното гориво рециклирање. ХА поток е воден, многу кисел азотна киселина решение што ќе преостане по сите actinide видови (ураниум, плутониум и сл) се извадени од потрошеното нуклеарно гориво што е растворен во HNO3.

Ова ХА отпад е концентрирана со испарување и се меша со чаша пред да биде vitrified да се произведе стабилна, цврста wasteform подготвени за отстранување. Време на процесот на витрификација, рутениум средби температури придонесуваат за рутениум volatilisation. Со оглед на високата специфична радиоактивност рутениум, оваа volatilisation претставува предизвик за нуклеарната индустрија во ефикасно управување на располагање. Дел од овој предизвик е да се разбере целосно високо комплексни решение хемија на рутениум под услови релевантни за отпад ХА потоци и витрификација. Овој проект има за цел да им обезбеди на тоа разбирање.

Проектот е интелектуално предизвик и вклучува добро интегрирани елементи на хемија, материјали науката и инженеринг. На Успешниот кандидат ќе бидат запознаени со техниките потребни за да се справи со големи проблеми во нуклеарната индустрија и да биде дел од етаблиран тим во рамките на Одделот Инженеринг која има за цел да се справат со индустриски проблеми, додека одржување на силна "науката и технологијата база.

Номинираниот ќе комуницирате со двете Sellafield Ltd и Национална нуклеарна лабораторија (NNL), Велика Британија? Најголемите нуклеарни истражувања објект за спроведување на радиоактивни експерименти. Ќе има можност за период од поставување на NNL? Кликнете ОК Централната лабораторија во Cumbria.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 11 декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
Краен рок
Краен рок за пријавување: 11 декември 2012 година. Интервјуа ќе се одржи набргу потоа.

За повеќе информации во врска со овој проект, контакт
Професор Колин Boxall c.boxall @ lancaster.ac.uk, Тел: +44 (0) 1524 593.109 или 44 (0) 781 405 5964
Ве молиме вклучете CV со вашето барање


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center