LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300722 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Дизајнирање и управување со шумите за здравјетоЗначаен опис
Меѓународните докази укажуваат дека изложеноста на? Зелена? средини (вклучувајќи и шуми) е поврзана со здравствени бенефиции, вклучувајќи пониски стапки на смртност, крвниот притисок и дебелината нивоа како и подобро авто-согледува здравје. Понатаму, претходните студии укажуваат на тоа дека достапноста на зелен простор можат да ја намалат нееднаквостите во здравството. Три клучни механизми се вмешани во објаснувањето на зелен простор и здравје здруженија. Прво, зелен простор обезбедува можности за физичка активност (АП), и зголемување на нивото Па се поврзани со намален ризик од физички и ментални болести. Второ, зелен простор олеснува социјални контакти, на пример преку обезбедување на можности за да се исполнат други или да учествуваат во групни активности. Трето, експозицијата (физички и визуелен контакт) за да зелените површини може да се промовира закрепнување од заморот внимание и стрес, и стресот е вмешан во етиологијата на заеднички хронични физички и ментални болести.

И покрај обемот на концептуални и емпириски работа на зелен простор и здравјето, важно празнините во базата на знаење остане. Особено, тоа е јасно дали различни видови на зелени средини (на пример, паркови, крајбрежните области и шумски) имаат диференцијални ефекти врз здравјето. Ова истражување јазот остави креаторите на политиката лишени од увид во кој позеленување интервенции се веројатно ќе резултира во максимална корист за здравјето и благосостојба, и адреса нееднаквостите во здравството. Во фокусот на оваа студија е на шумарството и населението на ниво на здравје. Целите на истражувањето се:

(1) оцени литература со оглед на односите помеѓу шумарството (и други форми на зелени површини) и здравјето на луѓето;

(2) развој на здравјето на шумата класификација за Шкотска да се информираат просторен стратегија за здравје во центарот за управување на шумите;

(3) да ги испита врски помеѓу шумарство и здравје во заедницата низ Шкотска;

(4) се развие рангирана профилот на заедниците со? Добри? или? лошо? шумарство поврзани со здравјето со цел развој на потребите на оценување; (5) придонесуваат за базата на знаење за поддршка на просторна стратегија во однос на опсегот и нивото на благосостојба бенефиции што може да се очекува од шумарството.

Работат во тесна соработка со Комисијата за шумарство, овој проект ќе обезбеди нови увид во односот меѓу шумарство и здравје во Шкотска. Исто така, ќе испорача нови ГИС производи на комплимент тековната работа во Комисијата? Кликнете ОК ГИС систем (кваси). Проектот, исто така, поддржува Комисијата и шкотската влада работа приоритети вклучувајќи шкотскиот шума стратегија (особено Клучни Тема 5 Пристап и здравје?) И бројни приоритети шкотската влада (на пример, четирите национални резултати: справување со нееднаквостите; обезбедување подолг и поздрав живот; доставување одржлив места и вреднување на нашите природни животната средина).


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само:
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 17 декември 2012 година


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center