LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284826 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Ancora-Khazanah Азија стипендииЗначаен опис
На Ancora-Khazanah Азија стипендии е соработка помеѓу Фондацијата Ancora и Yayasan Khazanah за да се овозможи Индонезијците да ги извршуваат четири години додипломски образование на водечките Малезија универзитети.

Оваа програма ја поддржува Yayasan Khazanah? Кликнете ОК цел да се развијат идни бизнис и лидери во индустријата во регионот. Тој понатаму обезбедува средства за Khazanah и неговата група на компании да придонесе кон социјалниот развој на земјите што има оперативните интереси, особено Индонезија. Тој се обидува кандидати со одличен академски евиденција и строгост во воннаставните активности. Тоа е високо конкурентна процес.

Од 2009 година, пет кандидати беа избрани од областа на околу 500 кандидати. Тие имаат неколку универзитети да се изберат. Овие вклучуваат Universiti Tenaga Nasional, Universiti Мултимедија, Universiti исламот Antarabangsa Малезија, Universiti Sains Малезија, Universiti Putra Малезија, Universiti Малаја и Universiti Kebangsaan Малезија (UKM). Поле на проучување

Стипендијата е достапен за извршување додипломски степен во курсеви од страна на Универзитетот

Стипендија пакет

Секоја стипендија ги покрива следните:

Школарината и другите задолжителни такси (како што е наведено од страна на соодветните Малезија универзитети);
Животните трошоци и
Врати воздух-билет (економска класа)


Подобност и други критериуми
Апликантите треба:

не надминува 21 години;
имаат завршено Sekolah Menengah општо 3 (SMU3) и добиени минимум поени од 8,0 за секој предмет во Ujian Akhir Nasional до август 2013 или добиени минимум 3AS & 1Б за А-нивоа или минимум CGPA 3.50/4.00 или? А? просечна оцена или еквивалент за пред-универзитет или матура програма;
покажат умешен познавање на англиски јазик и
покаже силна лидерски вештини и активно учество во воннаставни, социјални или доброволни активности.


Краен рок за аплицирање
* 31 декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
Ново! Регистрација за 2013 доза (академска година 2013-2014) е отворен. Ве молиме симнете ја електронска форма регистрација (Microsoft Excel датотека) и на постапката.

Заврши електронски формулар за регистрација и, заедно со фотографија за пасош со сина позадина (максимум големина 500 KB), да го испрати назад во foundation.ancora @ gmail.com.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center