LeadLearners.Org™ Thanks to all our 642419 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Arlo Д Харис Патување стипендииЗначаен опис
Стипендијата е основана во 1999 година од оставнината на универзитетот под волјата на починатиот д-р Arlo

Декан Харис кој, додека професор во Сан Бернардино Државниот универзитет во Калифорнија, помина неколку периоди

на истражување остави во Одделот за Хемија на Универзитетот на Квинсленд.

За повеќе информации, посетете ја

http://www.uq.edu.au /senate/docs/SenateRuleFinancialAwardsSchedulesAandB.pdf Времетраење и вредност

Времетраење: 1,0 години

Вкупната вредност: $ А 2,500.00

Дополнителни детали: Стипендијата е во вредност од до $ 2500 а ќе се применува кон купување на

врати економија авионска карта и придружните патни трошоци до избраната дестинација. Стипендијата е отворена за студентите запишани за истражување повисок степен во хемија. Предност може да биде

дава на барателот бара да го посети САД или Канада.


Подобност и други критериуми
Дозволени институции

Оваа стипендија е достапна само на следниве образовни институции:

Универзитетот на Квинсленд (Прашалникот)
Оваа стипендија е достапна во секое австралиски институција се наоѓа во следните држави:

Квинсленд

Се разбира Ниво

Оваа стипендија е достапна само за следниве нивоа курсот:

Доктор по филозофија
Мајстори за истражување
Поле на студии

Оваа стипендија е достапна за курсеви за следните области на студии:Наука
Животот науки
Физички науки


Краен рок за аплицирањеДополнителни информации, и важни рачно
http://www.uq.edu.au
http://www.uq.edu.au/senate/docs/SenateRuleFinancialAwardsSchedulesAandB.pdf

Организација

Име: Универзитетот на Квинсленд

CRICOS Шифра: 00025B

Веб-страница: http://www.uq.edu.au

Контакт Информации

Телефон: +61 (7) 33653925

Факс: +61 (7) 33654273

E-mail: enquiries@scmb.uq.edu.au


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center