LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261907 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Експериментални биофизика и Нанотехнологија д-р можности & СтудентскитеЗначаен опис
Пријавите се поканети од кандидати за докторски Студентските во експериментална биофизика и Нанотехнологија група. Одредена област на истражување вклучува nanophotonics, plasmonics, кохерентни расипување, расфрлајќи по случаен медиуми, една молекула spectroscopies, квантната оптика, ултрабрз оптички spectroscopies, не-линеарни оптика, случаен lasing, фотонски мрежи, светлината транспорт во комплекс медиумите, флуоресценција спектроскопија и микроскопија, скенирање сондата spectroscopies, био и нано слики, наночестички, нано емулзија, електронски материјали, синтерувани електронски интерконекции, electromigration, микро fluidics.

За понатамошни детали контактирајте д-р Григориј Wurtz (g.wurtz @ kcl.ac.uk).

Цар? Колеџ, дел од Универзитетот во Лондон, е четвртиот најстар универзитет во Англија, и еден од првите 30 универзитети во светот (2011/12 QS меѓународната светот ВТА). На Катедрата за физика се наоѓа на Стренд кампус, право во срцето на централен Лондон.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само:
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
https://myapplication.kcl.ac.uk/
http://www.kcl.ac.uk/nms/depts/physics/study/Funding-for-PhD-study.aspx

Финансирање Забелешки:

Неколку Студентските се достапни за Велика Британија жители само поради условите за подобност. Оние ќе бидат доделени на прв дојден прв услужен основа. Други Студентските се достапни, како и. Крајниот рок за пријавување за вториот е 10 Јануари 2013, но потенцијалните кандидати се охрабруваат да аплицираат сега за физика истражување Магистрант / д-р програма преку https://myapplication.kcl.ac.uk/

Постојат голем број на финансирање шеми на располагање поврзани со различни крајните рокови за пријавување и условите за подобност. Ве молиме посетете ја нашата Финансирање вашиот д-р интернет страница за понатамошни детали. http://www.kcl.ac.uk/nms/depts/physics/study/Funding-for-PhD-study.aspx


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center