LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304835 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ACRITAS финансиран р позиција на симулации на selfassemblyof молекули на површиниЗначаен опис
На Катедрата за физика бара кандидат за капитално финансирано р позиција за
4 години. Пост е со седиште во Теорија и симулација на кондензирана
Прашање група во Катедрата за физика да работат на ab initio DFT врз
multiscale симулации на само-собранието феномени на органски молекули на кристално
површини, посебно на разбирање на heterochiral признавање. Оваа работа се случува
да се спроведе во тесна соработка со експерименталната група во Јоханес
Гутенберг универзитети т Мајнц (Германија).
Оваа позиција д-р е целосно поддржан од страна на ACRITAS Марија Кири почетна обука
Мрежа (ITN). ACRITAS (www.acritas.eu) е една од главните европски истражувачки проект
фокусирани на науки на обврзницата граница сингл. Научните тема во јадрото на
ACRITAS програма за обука - Мерење и манипулација на една врска
ограничи користење скенирање сондата микроскопи - претставува интензивно возбудлив областа на
state-of-the-art научни истражувања. ACRITAS среќаваат претходно различни
заедници на скенирање сондата microscopists и теоретичари (во физичкиот и животот
науки) за да се обезбеди интегриран обука за млади истражувачи, овозможувајќи им да
развој на следната генерација на скенирање сондата методи во nanoscience (и во
академските институции и во индустријата). ACRITAS, која работи веќе четири години од октомври 2012 година,
вклучува единаесет основни партнери и тринаесет соработник партнери опфаќа академијата,
индустријата, професионални тела и невладини организации.
Успешното кандидат се очекува да се регистрирате за д-р и имаат основно образование
на соодветен стандард во соодветната тема (на пример, физика, хемија, Материјали
Науката? Ве молиме контактирајте со lev.kantorovitch @ kcl.ac.uk за совет), и мора да ги исполнуваат
Марија Кири мобилност прописи. Во текот на работата на студентот ќе биде
можност да учат и се применуваат на state-of-the-art компјутерската алатки и теоретски
техники, како и да поминат некои значително време на Институцијата партнер во
Германија и учат / разбере во детали некои од важните експериментални
техники поврзани со проектот.
Теоријата и симулација на кондензирана материја група на KCL има атрактивни работни
животната средина во центарот на Лондон и одлична пресметковни објекти кои ќе бидат
дополнети со дополнителни пресметковни ресурси поврзани со проектот. На
истражувач, исто така, ќе бидат способни да комуницираат со широк и разновиден пресметковни
заедница во рамките на Томас Јанг Центар (TYC) во Лондон
(Http://www.thomasyoungcentre.org), од кои KCL е еден од основачките членови.
Како што ние би сакале да се пополни оваа позиција што е можно поскоро, апликации се добредојдени во
секое време и одлуката може да се земе веднаш како соодветен кандидат е
најде. Ве молиме слободно контактирајте неформално Проф Лев Kantorovich
(Lev.kantorovitch @ kcl.ac.uk, тел. (44) (0) 20-78.482.160) и да побара дополнителни
информации. За процедурата за аплицирање види на овој сајт:

http://www.kcl.ac.uk/nms/depts/physics/study/PhD-Study/How-to-apply.aspx


Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.kcl.ac.uk/nms/depts/physics/study/PhD-Study/How-to-apply.aspx
http://www.thomasyoungcentre.org),

Финансирање Забелешки:

Позицијата е отворен само за не-Велика Британија кандидати. Капитално финансирано р позиција за 4 години и е целосно поддржан од страна на ACRITAS Марија Кири почетна обука мрежа (ITN). ACRITAS (www.acritas.eu) е една од главните европски истражувачки проект
фокусирани на науки на обврзницата граница сингл.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center