LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265191 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Комплекс Photonic мрежиЗначаен опис
Пријавите се поканети од страна на државјаните на ЕУ за р студентски во експериментални nanophotonics на кралот? колеџ во Лондон.
Ќе учат на кохерентна интеракција на светлината со нано фотонски системи; комбинација на нано-оптика, квантната оптика и фотоника на комплексни системи.

Предизвикот е да се постигне крајната контрола на светлосна емисија од индивидуални емитери да сфатат комплексните фотонски мрежи искористување квантната и кохерентна ефекти. Проектот се базира на најновите достигнувања во nanophotonics, plasmonics и фотонски кристали науката, која им дава моќни алатки за контрола на светло-разлика интеракција на нано.

Ние се стремиме еден ентузијаст докторант да преземе експериментални research.The Проектот вклучува дизајн, nanofabrication и оптички студии.
Успешното кандидат треба да има диплома по физика, или материјал науката. Независно размислување и мултидисциплинарен став се бара.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само:
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.kcl.ac.uk/nms/depts/physics/study/PhD-Study/index.aspx

Почетниот датум е да се преговара, но пред октомври 2013 година.
Проектот се базира на експериментални биофизика и Нанотехнологија група на Кралскиот колеџ во Лондон ( http://www.kcl.ac.uk/nms/depts/physics/study/PhD-Study/index.aspx ). За понатамошни детали контактирајте д-р Рикардо Сапиенца на riccardo.sapienza @ kcl.ac.uk.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center