LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1273260 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Структурни Метални системи за гасната турбина системиЗначаен опис
Ролс-Ројс, на инженеринг и просторно науки истражувачки совет (EPSRC), и на универзитетите во Бирмингем, Кембриџ и Свонси треба да работат заедно во нова 50 милиони? Стратешко партнерство, кој е прв од ваков вид. Партнерството ќе се развие материјали вештини и знаења да се поддржи развојот на идните гасни турбини кои моќта многу апликации, вклучувајќи авиони, бродови и електрична енергија.

Во моментов, речиси сите авиони погон и повеќе од една третина од вкупниот производствен капацитет во Велика Британија се потпираат на гасни турбини. Нивната флексибилност и ефикасност во споредба со алтернативи значи дека нивната употреба во производство на електрична енергија се предвидува да се драматично зголемување во блиска иднина. Постигнување на драстични намалувања на емисиите од гасните турбини, без доведување национален економската активност до застој, бара итна активност на многу голем број на фронта. Ова е особено важно за Велика Британија. Таа има најголема во Европа гасната турбина индустрија, само втор во САД.

Во текот на следните десет години, универзитетите ќе ги преземе основните материјали за истражување, кој ќе се развие материјали потребни за подобрување на ефикасноста и одржливоста на животната средина на овие гасни турбини.

Партнерството ќе вклучуваат истражувања, стипендии и постдипломска обука за да им помогне да се создаде новата генерација на светски материјали научници и инженери металуршки во текот на следните 10 години. Ова истражување е да се биде предадена во партнерство со Универзитетот во Кембриџ и национално или европско ниво. Студентите се регистрирани во еден универзитет ќе заврши дел од нивните барања за обука со преземање на модули обезбедени од страна на другите.

Финансирање Забелешки:

Универзитетот во Бирмингем ќе биде регрутирање на четворица студенти на годишно ниво (во прилог на четири од Универзитетот во Кембриџ и четири на Универзитетот Swansea). На EPSRC ќе обезбеди финансирање за само студентите Велика Британија / ЕУ.

Два дополнителни меѓународни студенти (на годишно ниво) ќе бидат регрутирани и финансиран од колеџ за инженерство и просторно науки на Универзитетот во Бирмингем.


Подобност и други критериуми
Финансиран р Проект (Студентите светот)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center