LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292769 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Влијанието на стратосферски честички инекција за geoengineering животната срединаЗначаен опис
Geoengineering, намерното манипулација на глобалната животна средина, е предложен како метод за управување со антропогените климатски промени. Многу техники за geoengineering климата се [1] предложи и може да се грубо поделени во две стратегии: или соларни управување зрачење (СРМ) или Јаглероден и чување (CCS). Инјектирање на аеросоли во стратосферата е СРМ шема и има потенцијал да биде и прифатлива и високо ефективен, кога во споредба со други geoengineering шеми. Инјектира честички растера сончево зрачење назад во вселената и притоа да ја намалат radia? Ниот биланс на Земјата. Сличен ефект е забележан по големи вулкански ерупции. А спектар на различни честички композиции беа предложени за инјекции; до денес, повеќето студии биле фокусирани на сулфурна киселина честички да го имитираат вулкани. Сепак, составот и големината на вулкански честици се далеку од оптимално за расејување сончево зрачење. Аеросоли со други композиции, како на пример минерали, може да се користи за да се dra? Matically се зголеми износот на светлината растера постигнат на по масовните основа, со што се намалува вкупниот честички масовно потребни за инјектирање [2]. Хемиски последиците од инјектирање такви честички во стратосферата се неизвесни. Овој проект ќе го испитаат влијанието на ставање голем geoengineered аеросолните оптоварувања во стратосферата на животната средина.


Подобност и други критериуми
Велика Британија Студентите Само: Оваа истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.birmingham.ac.uk/schools/gees/courses/postgraduate/phd-projets.aspx

Ова д-р конкуренција финансирани на ниво Дом и ЕУ, а кандидатите треба да се применуваат преку http://www.birmingham.ac.uk/schools/gees/courses/postgraduate/phd-projets.aspx каде што треба да кликнете на? Примени сега? и изберете ја опцијата?-р во Одделот за поделба на здравствено-еколошки и управување со ризикот? и им даде на насловот на д-р во детали? финансирање? делот на онлајн апликација.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center