LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292743 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Heterospecific информации употреба во коралниот гребен на заедницатаЗначаен опис
Сите донесување одлуки, од минимизирање на предаторите и глад ризици за избор за финансиски инвестиции и вклученост во војна, се потпира на собирање и обработка на информации. Дека оваа информација може да дојде од приватни интеракции со животната средина или знаци и сигнали од другите. Знаеме многу за тоа како животните се интегрираат приватни информации и социјални информации од conspecifics. Тоа е, исто така, станува очигледна дека информациите од heterospecifics игра клучна улога во донесувањето на одлуки и дека проток на информации помеѓу видовите е веројатно да биде важно во формирањето и структура на заедниците. Сепак, ние во моментов се разбираме многу малку за тоа како животните се балансираат и приоритети потоци на информации од различни видови.

Ова д-р ќе ги испита heterospecific информации употреба во заедници на коралниот гребен живеење риба. A серија на експерименти во однесувањето резервоарот со седиште (во сосема нов 1.500.000? Водни објект) ќе се истражуваат како поединци од еден вид на тежината приватни информации против тоа од двете conspecifics и други членови на заедницата. Спектрален чувствителност мерења од соодветниот вид, боја визија за моделирање и ретинални transcriptomics податоци ќе се комбинираат за да се однесуваат на приоритетите на различни категории на информации за визуелна екологија на заедницата.

Овој проект ќе се спроведува заедно со Екологија на Визија група (ПИ: Ник Робертс) и Bioacoustics и Екологија група (ПИ: Енди Редфорд) во Школата за биолошки науки. Студентот ќе научи интердисциплинарен спектар на вештини, од напредни визуелни технологија дизајн на однесувањето експериментирање, и да се направи значаен придонес за висок профил површина во областа на визуелни и однесувањето екологија.


Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 20 Декември, 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
Финансирање на истражување е во место; кандидати ќе се натпреваруваат за Универзитетот во Бристол стипендии, кои обезбедуваат надоместоци и трошоци за одржување. Да бидат конкурентни, кандидатите мора да имаат од прва класа додипломски степен (или еквивалентен од странство) и идеално мајстори. Претходна докажана истражување искуство со однесувањето, визија и / или риба ќе биде силна предност.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center