LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292719 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Градење на светот? Кликнете ОК најдолг рекорд на површината соларни варијабилноста зрачење (затемнување / осветлувајќи)Значаен опис
Ефектот на атмосферата аеросолните на влезните сончево зрачење е познат како? Глобалната затемнување / осветлувајќи? и е показател за големиот ефект што аеросол може да има врз климата. Како индустријализирани земји ги намалат емисиите на загадувачи кои придонесуваат за аеросол формирање, воздухот поплочува и целосната сила на глобалното затоплување од стакленичките гасови станува очигледна. Ние сакаме да се прошири во голема мера должината и просторно покривање на затемнување / осветлувајќи податоци евиденција користење занемарена извор на информации: архивирани картички од Кемпбел-Стоукс сонце рекордери Имаме развиена методи за прибирањето затемнување / осветлувајќи сигнали од сонце картички?. Ја покажа доказ за концепт, целите за студентски сега:
1. Да заврши на 55-годишна климатологија на сонце-картичка добиени соларни зрачење од Lerwick опсерваторија и споредете го ова со други мулти-decadal затемнување / осветлувајќи временски серии.
2. Да се ​​утврди најдобро долгорочно (> 50 години) сонце картичка архиви од други географски широчини (Арктикот, тропските предели, Јужен Атлантик). Ние се помогна на овој од Met Office библиотека.
3. Да се ​​процени аеросол промени во однос загадувач контроли на емисијата, и модел предвидувања користење на картичката добиени историски климатологија.
4. Да се ​​насочите нашето разбирање на аеросол влијанија на климатските користење на уникатен записот произведени од страна на проектот.


Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 31 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.birmingham.ac.uk/schools/gees/courses/postgraduate/phd-projets.aspx

Ова д-р конкуренција финансирани на ниво Дом и ЕУ, а кандидатите треба да се применуваат преку http://www.birmingham.ac.uk/schools/gees/courses/postgraduate/phd-projets.aspx каде што треба да кликнете на? Примени сега? и изберете ја опцијата?-р во Одделот за поделба на здравствено-еколошки и управување со ризикот? и им даде на насловот на д-р во детали? финансирање? делот на онлајн апликација.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center