LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304032 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Распаѓањето и реактивност на нитрид горива во висока температура стопена соли за преработкаЗначаен опис
Студентот ќе работат во насочите (А координирана материјали програма за одржлив намалувањето на потрошеното гориво од витално значење во затворен циклус за нуклеарна енергија циклус) конзорциум кој има за цел да се истражуваат клучните прашања во развојот на висока температура стопена сол технологии за преработката на потрошеното нуклеарно гориво. Неодамнешното меѓународно признавање на нуклеарната енергија како витален иден извор ниска употреба на јаглерод енергија во борбата против глобалното затоплување го стимулира голем интерес и инвестиции. Обемните истражувања предизвици во генерација нуклеарна енергија сè уште постојат во наследство отпад расчистување, затворањето и отстранување. Понатаму технички предизвици произлезени од планираните нови нуклеарни изгради и иднината (генерација IV) реактор системи. Примерите вклучуваат управување на карбид и нитрид горива кои се предложени за употреба во генерал IV реактори. Истражувачки програми на работа во моментов се потребни за да се обезбеди испорака на безбедна, сигурна, економски и одржлив нуклеарна енергија на скалата бара и во краткорочни и долгорочни, преку генерал III + и генералот IV реактор системи, како и развојот на одредени потрошеното гориво преработка технологија компатибилни со сегашните и идните реактор технологија е сега од суштинско значење. Материјали electrosynthesis преку директно намалување оксид и / или селективен electrodissolution и галванизација од стопена сол системи кои содржат потрошеното нуклеарно гориво нуди реално решение за овој проблем. Меѓутоа, разбирањето, оптимизирање и контролирање на овие процеси бара основно разбирање на електролитски и хемиски однесувањето на радионуклидите во стопена сол на животната средина.На насочите конзорциум среќаваат Велика Британија? Кликнете ОК експертиза во стопена сол технологија, вклучувајќи ги универзитетите во Манчестер, Единбург, Нотингем, Кембриџ, Универзитетскиот колеџ во Лондон и Велика Британија? Национална нуклеарна лабораторија (NNL), и има за цел да обезбеди координирани Велика Британија истражување програма која ќе придонесе за научно разбирање е потребно да се развие одржлив поминато процес за намалување на гориво користење стопена сол, со што се одликува со затворен циклус нуклеарна енергија циклус.

Проектот најпрво ќе учат метал нитрид распаѓањето / реактивност во хлорид топи, посебно стопена CaCl2 што е медиум се користи во процесот на FFC Кембриџ за electrorefinement од титаниум. Проектот ќе вклучи развивање на разбирање на оксидативен способноста на хлорид топи (со и без адитиви како кислород, оксиди, итн) и карактеризација на производи добиени кога метален нитриди се ставени во стопена сол медиум. Карактеризација ќе бидат добиени за угасне топи (на пример, анализа, vibrational спектроскопија), in situ (УВ-vis, XAS на Synchrotron објект) и со било гасови генерирана (на пример, NOx). Откако е основана карактеризација на се топи, експерименти истражува electrorefinement на резултантните мешавини ќе бидат спроведени. Се надеваме дека слични експерименти со нитрид ураниум ќе се врши кон втората половина на студентски, но ќе биде зависна од истражување напредок и пристап до објектите.

Студентот ќе се базира на Национална нуклеарна лабораторија? Централниот објект (Sellafield, Cumbria), но, исто така, може да вклучи работа на Национална нуклеарна лабораторија објект на Воркингтон (Cumbria), state-of-the-art Далтон Cumbrian фонд (Westlakes, Cumbria), на Факултетот за Хемиски факултет и аналитички науки ( Универзитетот во Манчестер) и Центарот за радиохемиска истражувања (На Универзитетот во Манчестер).


Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Директно финансирање за овој проект (такси и стипендија) е обезбедена од страна на Далтон Cumbrian Објект преку нуклеарна јазли од злоупотреба орган. Националноста не е рестриктивен, но студентот ќе биде потребно да се добие безбедносен сертификат со цел да работат на NNL Централна лабораторија.

Кандидатите треба да имаат или се очекува да се постигне барем 2,1 почести степен во хемиски инженеринг, хемија, материјали или слични дисциплина. Способност да ги задоволи барањата на безбедносен сертификат со цел да работат во Велика Британија нуклеарна лиценциран сајтови.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center