LeadLearners.Org™ Thanks to all our 642356 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ANU Фондацијата за визуелна уметност стипендииЗначаен опис
Времетраење: 1,0 години

Дополнителни детали: Вредноста на стипендијата варира во зависност од средствата. Во 2009 година стипендијата беше ценет

на 5000 $. Стипендијата се доделува на студент прифатени во диплома за додипломски студии програмата понудена од страна на

School of Art во ANU колеџ за уметност и општествени науки, кој се смета од страна на Комитетот за избор

да биде одличен жалителот во било која област на експертиза. Нема ограничувања за државјанство. Избор

е врз основа на калибар на пријавата за упис во програмата.


Подобност и други критериуми
Дозволени институции

Оваа стипендија е достапна само на следниве образовни институции:

Австралискиот национален универзитет (ANU)
Оваа стипендија е достапна во секое австралиски институција се наоѓа во следните држави:

Австралиската Capital Territory
Подобни курсеви

Се разбира Ниво

Оваа стипендија е достапна само за следниве нивоа курсот:

Диплома


Краен рок за аплицирање
Нема посебна апликација бара


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.anu.edu.au/sas/scholarships/draft/CASS/anu_foundation_va.php
http://www.anu.edu.au

Организација

Име: Австралискиот национален универзитет

CRICOS Шифра: 00120C

Веб-страница: http://www.anu.edu.auКонтакт Информации

Телефон: +61 (2) 61257733

Факс: +61 (2) 61250751

E-mail: ug.schols @ anu.edu.au Стипендијата се нуди за поттикнување на извонредни студенти на Факултетот за уметност при ANU.

За повеќе информации, посетете http://www.anu.edu.au /sas/scholarships/draft/CASS/anu_foundation_va.php


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center