LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303069 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Евалуација на одржливост на долгорочните стопена сол растителни операции за обработка на потрошеното нуклеарно горивоЗначаен опис
Развој на одржливи нуклеарно гориво префинетост процес се гледа како од суштинско значење со цел да се затвори циклусот на нуклеарната енергија, овозможувајќи им на регенерација на нуклеарно гориво од страна на повеќето чиста, економски и ресурси ефикасно средство со минимална отпад. Електрохемиски висока температура стопена сол (МС) префинетост методи, во моментов истражуван во светот, нуди потенцијал решение, но сепак со вистински нерешени материјали предизвици.

Овој проект е партнерство со Национална нуклеарна лабораторија и ќе вклучи пуштањето на стопена соли Динамички Риг (MSDR), која обезбедува блиска фабрика големина инфраструктура за спроведување на electrorefinement на ретки земни метали (како аналоген за актинидите) во висока температура стопена соли на индустриско ниво. На MSDR ќе биде сместен на местото NNL-Воркингтон. Откако овластена и во работењето, работа ќе вклучи разбирање сол специјација во рамките на циклусот на растенијата и утврдување на однесување корозија на екипаж компоненти со цел да се утврди долгорочна одржливост на стопена соли префинетост фабрика. Вклучувањето на романот електро методологии и on-line аналитички техники развиена од страна на насочите (координиран материјали програма за одржлив намалувањето на потрошеното гориво од витално значење во затворен циклус за нуклеарна енергија циклус) истражување конзорциум, во дизајн на фабриката ќе бидат тестирани.

Овој проект е дел од насочите истражување конзорциум (www.refine.ed.ac.uk) која има за цел да овозможи платформа технологии кои ќе им овозможи на однапред на стопена сол апликации за адаптибилен обработка на потрошеното нуклеарно гориво од двете тековните производство нуклеарната енергија и какви било идни системи реактор (генерал IV). Конзорциумот се состои од поголемиот дел од Велика Британија? Кликнете ОК способност во висока температура стопена соли истражување со партнери од универзитетите во Единбург, Кембриџ, Велика и Манчестер, Универзитетскиот колеџ во Лондон и Националната нуклеарна лабораторија.


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Директно финансирање за овој проект се обезбедени од страна на наградата EPSRC нуклеарна EngD и Национална нуклеарна лабораторија, обезбедување на стандарден EPSRC докторски стипендија (во моментов? 13.590 / годишно) зајакната со придонес од NNL (да се потврди). Подобност е ограничена на кандидатите Велика Британија / ЕУ.

Кандидатите треба да имаат или се очекува да се постигне 2,1 почести степен во хемиски инженеринг, хемија, материјали или слични дисциплина. Способност да ги задоволи барањата на безбедносен сертификат со цел да работат во Велика Британија нуклеарна лиценциран сајтови.
www.manchester.ac.uk% 2fpostgraduate% 2fhowtoapply% 2F


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center