LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300626 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција молекуларна биологија / генетика / биохемија на Универзитетот во W? RzburgЗначаен опис
Д-р позиција (телевизија? Д, Е 13/2) е достапен на Јулиј-фон-Сакс-Институт за фабрика науки / Универзитетот на W? Rzburg почнувајќи веднаш. Ние нудиме оваа позиција ентузијастички и талентирани студент кој е заинтересиран да иницира истражувања на тема: Функционална геномска екрани да се идентификуваат транскрипција фактори во фабриката липидите сигнализација?. Успешното кандидат ќе имаат корист од state-of-the-art технологија и меки вештини курсеви, надзор од страна на тим на советници и научни интеракции во рамките на група студенти финансиран од DFG дипломиран програма GK1342 (http://www.gk-1342 .uni-wuerzburg.de/startseite /). Потребно е диплома или магистерска диплома по молекуларна биологија, генетика, биохемија или сродни области и многу добри комуникациски вештини на англиски јазик. Искуства во растителни молекуларна биологија се корисни. За дополнителни информации контактирајте д-р Волфганг Д-р ГЕ-Ласерски, телефон: 0049 (0) 931-31-80955, e-mail: wolfgang.droege ласер @ UNI-wuerzburg.de или посетете ја нашата веб страница: http:// www.pbio.biozentrum.uni-wuerzburg.de/. Објавувањето на тема: Wehner et al. (2011) Фабрика Ј 68: 560-569; Weiste et al. (2007) Фабрика Ј 52: 382-390; Дитрих и сор. (2011) Фабрика Мобилен 23.381-95.


Подобност и други критериуми
Потребно е диплома или магистерска диплома по молекуларна биологија, генетика, биохемија или сродни области и многу добри комуникациски вештини на англиски јазик. Искуства во растителни молекуларна биологија се корисни.


Краен рок за аплицирање
Апликации примени до 20 декември, 2012, ќе се смета


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.gk-1342.uni-wuerzburg.de/startseite/
http://www.pbio.biozentrum.uni-wuerzburg.de/

Ве молам, поднесете вашата комплетна апликација, вклучувајќи имиња на три референци (преференцијално онлајн, како еден PDF) до: wolfgang.droege ласер @ UNI-wuerzburg.de или д-р Волфганг Д-р ГЕ-Ласерски, Јулиј-Максимилиан-универзитети? П В С Ч? rzburg, Јулиј-фон-Сакс-Institut, Фарма-zeutische Biologie, Јулиј-фон-Сакс-Platz 2, Д-97.082 W? rzburg, Германија.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center