LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304099 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Postdoc и докторски позиција во еволуционистичката генетикатаЗначаен опис
Тема: Еволутивна генетиката на домаќин-паразит интеракции

Домаќин-паразит coevolution се предвидува да има комплекс последици врз генетскиот архитектура на двете интеракција видови. Овие последици може да се однесуваат на механизмите дека (i) се од директно значење за интеракција (на пример, отпор, патогеноста), (ii) се дружат со можна цена на ко-адаптација (пр. живот-историја размени), или ( iii) зголемување на еволутивен стапки (на пример, рекомбинација). Рекламира позиции ќе бидат вклучени во геномската и населението генетски анализи на домаќинот и паразитот материјал генерирани преку еволуција експерименти во германското приоритет програма СПП 1399 на домаќин-паразит coevolution (Види: http://ieb.uni-muenster.de/spp /). Проектот има за цел разбирање на геномска промени кои произлегуваат од таквите coevolutionary интеракции во три модел таксони, микро-паразит Bacillus thuringiensis и две од неговите без'рбетници Силите, нематоди Caenorhabditis elegans и инсекти Tribolium castaneum.

Проектот е финансиран од страна на Германската фондација за наука (postdoc позиција според 100% TV-L 13; р позиција според 65% TV-L 13). Тоа ќе биде со седиште во Одделот за еволутивна екологија и генетика на Универзитетот во Киел, Северна Германија, предводена од Hinrich Schulenburg (www.uni-kiel.de/zoologie/evoecogen/). Позициите ќе биде за три години; екстензии може да биде можно. Проектот е дел од германскиот приоритет програма СПП 1399 на домаќин-паразит coevolution и на тој начин ги вклучува сеопфатна интеракција со различни истражувачки групи во Германија и во странство (на пример, Португалија и САД). На одделот се обезбедува меѓународна и интерактивни атмосфера, додека Кил Универзитетот и поврзани институти (на пример, Макс Планк Институтот во Ploen) нудат стимулирање на истражувањето на животната средина со посебен фокус на еволутивната биологија и, исто така, В elegans генетика. Градот Кил е од средна големина пријатен град се наоѓа на брегот на Балтичко Море. Тоа е главен град на најсеверниот држава на Германија, Шлезвиг-Холштајн. Тој нуди многу можности за слободни активности, вклучувајќи театри, опера, во Шлесвиг-Холстајн фестивал на класична музика, хеви метал фестивал во Wacken, пловење, сурфање, велосипедизам, како и познатиот свеченостите на? Kieler Woche? ? еден од најголемите едрење настани во Европа.

Барања за позиции: д-р (за postdoc позиција) или мајстор (за д-р позиција) во биологијата, биоинформатиката, или тема поврзана со, висока мотивација; одлична подлога во биоинформатиката и / или геномска анализа и / или популациска генетика; тимска работа; идеално некој искуство со домаќин-паразит интеракции; флуентност на англиски јазик.

Ве молиме испратете апликации со кратка биографија, од една страна изјава на истражувачки интереси, и две препораки, како pdf датотека по е-маил за да hschulenburgzoologie.uni-kiel.de.


Подобност и други критериуми
Д-р (за postdoc позиција) или мајстор (за д-р позиција) во биологијата, биоинформатиката, или тема поврзана со, висока мотивација; одлична подлога во биоинформатиката и / или геномска анализа и / или популациска генетика; тимска работа; идеално некој искуство со домаќин-паразит интеракции ; флуентност на англиски јазик.


Краен рок за аплицирање
* 19 Декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
http://ieb.uni-muenster.de/spp/

Жените се посебно охрабруваат да аплицираат. Сериозно хендикепирани лица ќе бидат преференцијално смета во случај на еквивалентни квалификации. За понатамошни детали + прашања, испратете е-маил до hschulenburgzoologie.uni-kiel.de.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center