LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303091 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Капитално финансирано д-р позиции биоинформатиката на IMPRS-ЦБСЦ Берлин, ГерманијаЗначаен опис
Постојат капитално финансирано д-р позиции во биоинформатиката достапни на Меѓународниот Макс Планк истражување Школа за компјутерска Биологија и научни пресметки (IMPRS-ЦБСЦ) во Берлин, Германија, почнувајќи септември 2013 година.

Ве покануваме апликации за 3-годишен р програма наменета за студенти држи мајсторот? S или споредливи степен во биоинформатиката, математика, физика, компјутерски науки, или биологија. Студентите со степен во математиката, компјутерски науки и физика се очекува да имаат некои знаења на биолошките позадина, додека студентите со одреден степен во биологијата треба да бидат способни да демонстрираат длабоко познавање на математика и информатика.
Степенот треба да бидат наградени пред август 2013 година.

Области на истражување вклучува математичко моделирање, еволутивен генетиката, пресметковни системи биологија, proteomics.

На IMPRS-ЦБСЦ е заедничка програма помеѓу Макс Планк Институтот за молекуларна генетика, на Freie универзитети т Берлин и на КУД-MPG партнер Институтот за компјутерска Биологија, Шангај. Програмата јазик е англискиот. Меѓународни кандидати и жени се посебно охрабруваат да аплицираат.


Подобност и други критериуми
Ве покануваме апликации за 3-годишен р програма наменета за студенти држи мајсторот? S или споредливи степен во биоинформатиката, математика, физика, компјутерски науки, или биологија. Студентите со степен во математиката, компјутерски науки и физика се очекува да имаат некои знаења на биолошките позадина, додека студентите со одреден степен во биологијата треба да бидат способни да демонстрираат длабоко познавање на математика и информатика


Краен рок за аплицирање
* 24 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.imprs-cbsc.mpg.de/application.shtml

Како да се аплицира:
Ве молиме да аплицираат онлајн на http://www.imprs-cbsc.mpg.de/application.shtml пред 24 февруари, 2013. Ќе треба вашата академски записници, писмо на повикување и краток предлог за истражување.
Контакт детали за апликации:
Контакт програмата координатор Кирстен Kelleher (kelleher@molgen.mpg.de) за понатамошни детали.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center