LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306365 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Подобрување на одржливоста преку оптимизирање на перење на ткаенини да се заштеди енергија, вода и детергентЗначаен опис
Перење на ткаенини пред-натоварувач машини за перење е заеднички, но лошо разбрани процес. Како и со било какво чистење, комбинацијата на течност механика и хемија се од суштинско значење за разбирање и оптимизирање на процесот. Во претходните дела во нашата лабораторија, ние сме изградени апарат за испитуваат механизмите случуваат кога ткаенини опфатени во масла и други foulants и се наведна, се протегала, извртени и имаше вода и средства за чистење помина низ нив. Ние сме, исто така, се визуелизира процесот со помош на државата на уметноста микроскоп и сликата фаќање систем. Овој нов проект ќе ги испита ефектот на романот средства за чистење и новите методи на примена на механички дејства како што е гас sparging и ултразвук. Овој проект нуди излегување можноста да им помогне да се намали влијанието на секојдневниот процес на животната средина, може негативно да влијае на животите на стотици милиони луѓе.

Проектот е понудено од страна на Универзитетот во Бат и е поддржан од страна на Унилевер R & D Порт Сончева светлина. Проектот ќе биде со седиште во Одделот за Хемиски факултет на Универзитетот во Бања. Успешното Жалителот исто така ќе потрошат и до три месеци во Порт Сончева светлина Лабораторија Унилевер. Водство претпоставен, Д-р Мајк птица (www.bath.ac.uk / хемија-eng / луѓе / птица / index.html) е виш предавач во Биохемиска инженерство. Ве молиме слободно да е-мејл Д-р Мајк птица (mrbird@bath.ac.uk) за дополнителни информации пред да се направи некоја апликација. Ко-супервизор на проектот е д-р Џон Чу.

На студентски може да почне во секое време до октомври 2013 година, но ве молиме да се применуваат како што е можно побрзо.

Финансирање Забелешки:

Финансирање Забелешки
Ова ќе ги покрие Универзитетот школарина за период до три години, со стипендија од 13.600? (Данок) во првата година со зголемување на години 2 и 3 за студенти. Достапни за студентите со британско државјанство, Велика Британија населиле статус, или кои се? Постојан престој? во Велика Британија. Само Универзитет школарина можат да бидат покриени за граѓаните на ЕУ. Кандидатите треба да се очекува, или веќе држи, прва класа или горниот втора класа степен во Хемиски факултет, Машински факултет, хемија, материјал науката или физика.


Подобност и други критериуми
Финансиран р Проект (Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Тоа е достапна само во Велика Британија граѓани или пак оние кои биле жител во Велика Британија за период од 3 или повеќе години. Некои проекти, кои се финансирани од страна на добротворни организации или од страна на самите универзитети може да има повеќе строги ограничувања.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.bath.ac.uk/study/pg/

Дополнителни информации можат да се најдат на http://www.bath.ac.uk/study/pg/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center