LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304128 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Микротубулите Механика позиција д-р? на Техничкиот универзитет МинхенЗначаен опис
Ние сме заинтересирани за динамиката на еукариотски цитоскелетонот, особено микротубули. Во овој проект, ние сме истражниот кршење на микротубули од отсекување ААА ATPases. За таа цел, важно е да знаете механиката на микротубули и неговата промена од страна на отсекување ензими. Можете да најдете линкови до научни прашања во нашата веб-страница ( http://bio.ph.tum.de/home/e22-pd-dr-woehlke/woehlke-group.html ).

Проектот бара силна позадина во биохемија и biophyics. Квантитативни анализи и анализи се особено важни. Претходни знаења во бактериски или Sf9-клетка изразување техники и протеини за прочистување е корисна.

Ние ви нудиме позиција во мала група, која се наоѓа во жив TUM биофизика Одделението со близок контакт во соседните групи кои работат на физиката со еден протеини, мобилен механика и еден молекул флуоресценција. Надвор од нашата стандардна анализи (TIRF микроскопија, биохемиски анализи), имаме пристап до софистицирана опрема во Минхен? Кликнете ОК CIPS совршеност кластерот.


Подобност и други критериуми
Проектот бара силна позадина во биохемија и biophyics. Квантитативни анализи и анализи се особено важни. Претходни знаења во бактериски или Sf9-клетка изразување техники и протеини за прочистување е корисна.


Краен рок за аплицирањеДополнителни информации, и важни рачно
http://www.bio.ph.tum.de/
http://bio.ph.tum.de/home/e22-pd-dr-woehlke/woehlke-group.html

Како да се аплицира:
Ве молам контактирајте ме преку е-маил: guenther.woehlke @ mytum.de
Контакт детали за апликации:
G? Nther Woehlke
Одд физика E22 (биофизика)
Техничкиот универзитет Минхен
James-Франк-ул.
Д-85.748 Garching
ГЕРМАНИЈА
телефон: +49-89-289 1248 6

guenther.woehlke @ mytum.de

http://www.bio.ph.tum.de/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center