LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285284 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

А три години р програма по биологија, со почеток во октомври 2013Значаен опис
Ве покануваме високо мотивирани кандидати
Д-р студентите ќе имаат единствена можност да преземе д-р во рамките на една Бирминген атмосфера, со фокус на инфекција истражување и сродните области (имунологија, микробиологија, вирусологија, клеточна биологија, хемиски биологија, медицински хемија, структурните биологија, системи имунологија, молекуларна биологија, цицачи генетика, епидемиологија и Микробен дроги). Како и работи на три-годишен проект за истражување д-р студентите можат да изберете предавања и семинари, лабораторија и меки вештини курсеви, конгреси, симпозиуми и летни школи. На програмата е добро поддржан од интензивна мрежа на докторанти и супервизори. Докторанти ќе заврши програмата како високо квалификувани научници конкурентна за пазарот на труд. Три-годишна програма се изучува на англиски јазик.


Подобност и други критериуми
** А мајстор? Степен (или еквивалентен)
** Кандидатите кои имаат активен интерес во еден или повеќе на над истражувачки полиња
** Пишан и говорен англиски вештини и претходните лабораториски искуство


Краен рок за аплицирање
* 15 Јануари, 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://online-application.helmholtz-hzi.de

Од Хелмхолц Факултетот поддржува родова рамнотежа, жените се експлицитно охрабруваат да аплицираат. Со еднакви професионални квалификации, сериозно хендикепирани лица ќе бидат приоритетни.
Дополнителни информации за Хелмхолц центар за инфекција истражување е да се најде под:
www.helmholtz-hzi.de.
На Хелмхолц Меѓународниот Факултетот е поддржан од страна на Хелмхолц Асоцијацијата на германската Истражувачки центри.

Како да се аплицира:


Кандидатите се бара да заврши на онлајн формуларот за апликација под:

http://online-application.helmholtz-hzi.de За информации за програмата, ве молиме посетете ја следнава веб страна:
www.hzigradschool.de


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center