LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303118 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција на располагање на Макс Планк Институтот за молекуларна физиологијаЗначаен опис
Групата на Gerben Вејдер на Макс Планк Институтот за молекуларна физиологија во Дортмунд во потрага по мотивирани и ентузијасти д-р студентите да се приклучат на лабораторијата. Ние ги користиме на младиот и надежен квасец Saccaromyces cerevisiae да учат како клетки се одржи геномска стабилноста за време мејозата, специјализирани клеточната делба, која е од суштинско значење за сексуална репродукција. Ние сме особено заинтересирани за контрола на meiotic пауза ДНК формација. Meiotic пауза ДНК формирање не е само движечка сила на генетски варијации и еволуција, таа е, исто така, од суштинско значење за да се овозможи правилен раст и развој на репродуктивни клетки. Сепак, неточни формирање и поправка на meiotic ДНК паузи, исто така, може да предизвика геном дестабилизација. Ние сакаме да разбереме како организмите се обезбеди дека процесот на пауза формирање на ДНК е контролиран во соодветен начин. Да ги проучуваат овие процеси ние ги користиме геном-широк анализа на пауза ДНК формирање во комбинација со Молекуларна клеточна биологија и биохемија.

Успешното кандидат има афинитет со основните молекуларни биолошки методи. Претходно искуство во квасец генетика, биоинформатиката и / или клеточна биологија не се смета од суштинско значење, но ќе биде најпосакувана. Институтот за молекуларна физиологија Макс Планк е жив, меѓународната истражувачка заедница од кои успешното кандидат се очекува да стане членка на активно учество. Кандидатите треба да достават кратка биографија, кратко резиме на претходните истражувања искуство, и имињата на најмалку 2 референци дека може да биде контактиран.

Контакт детали за апликации:
Gerben Вејдер
Одделот за механички клеточна биологија
Макс Планк Институтот за молекуларна физиологија
Ото Хан-ул. 11
44.227 Дортмунд
Германија

тел: +49 (231) 133 2130
Факс: +49 (231) 133 2199
пошта: gerben.vader @ MPI-dortmund.mpg.de


Подобност и други критериуми
Успешното кандидат има афинитет со основните молекуларни биолошки методи. Претходно искуство во квасец генетика, биоинформатиката и / или клеточна биологија не се смета од суштинско значење, но ќе биде најпосакувана.


Краен рок за аплицирањеДополнителни информации, и важни рачно
http://www.mpi-dortmund.mpg.de/forschungProjekte/AGs/Forschungsgruppen/Vader/index.html

За подетални информации во врска со истражувачки проекти и теми посетете ја нашата веб страница:
http://www.mpi-dortmund.mpg.de/forschungProjekte/AGs/Forschungsgruppen/Vader/index.html


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center