LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334683 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Докторанти позиција во растителна биохемија / клеточна биологија / растителна физиологијаЗначаен опис
Лајбниц-Институт за растителна биохемија (IPB) ги поканува апликации од страна на високо мотивирани кандидати за да ги пополнат позициите на двете

Докторанти во растителна биохемија, биологија на клетка, растителна физиологија

Позициите се достапни во одделот за молекуларна обработка на сигналот (Директор: Проф Steffen Авел).

Проектот се фокусира на карактеризација на Arabidopsis IQD1, основачки член на роман класа на растителни специфични калмодулин-целните протеини со 33 членови во Arabidopsis. IQD1 стимулира синтезата на метаболити поврзани со одбраната и отпор против herbivory. Нашите прелиминарни податоци имплицира други IQDs во регулирањето на фабриката развој и одговор на стресот. IQD протеини се различни, да разговарате со камери / CMLs, често се фосфорилираната и локализација на клеточните јадра и да микротубули. Во рамките на проектот ќе имаат за цел да го проучува IQD1 структура-функција односи со камери и дополнителни interactors, да се идентификува и карактеризира интеракција протеини и расветлуваат физиолошка улога на IQD1 одговор одбрана патеки. Проектот ќе вклучи молекуларна биологија, биохемија протеини и клеточна биологија.

Ние сме во потрага за ентузијасти докторанти со силни интереси во фабриката биологија и биохемија. Кандидатите треба да имаат м-р или еквивалентна диплома во биологијата или биохемија и силна позадина во основните молекуларна биологија или биохемија. Одлично усмени и писмени комуникациски вештини на англиски јазик се бара.


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат м-р или еквивалентна диплома во биологијата или биохемија и силна позадина во основните молекуларна биологија или биохемија. Одлично усмени и писмени комуникациски вештини на англиски јазик се бара.


Краен рок за аплицирањеДополнителни информации, и важни рачно
http://www.ipb-halle.de/en/research/molecular-signal-processing/research/nutrient-sensing/
http://www.ipb-halle.de/en/

Лајбниц Институт на растителни биохемија нуди меѓународни истражувањето на животната средина со држава на уметноста капацитети. За повеќе информации, погледнете ја нашата веб-сајтови: http://www.ipb-halle.de/en/ research/molecular-signal-processing/research/nutrient-sensing/ http://www.ipb-halle.de/en/

Ве молиме испратете ја вашата апликација, вклучувајќи кратка биографија, изјава на истражувачки интереси, имиња и e-mail адресите на 2 судии на: bewerbungen@ipb-halle.de


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center