LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305089 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ANU колеџ за инженерство и Компјутерски науки Меѓународниот постдипломски Достигнувања наградаЗначаен опис
До 5 стипендии се достапни за доделување на меѓународните студенти со исклучителни академски

достигнување кои се запишуваат во мајстори (Достигнувања) од предметот програма, понуден од страна на Колеџот на

Инженеринг и компјутерски науки.

Времетраењето и вредност

Времетраење: 1,0 години

Годишна вредност: $ А 5,000.00

Вкупната вредност: $ А 5,000.00

Дополнителни детали: Стипендијата е во вредност од 5000 $ за 1 година и не ги покрива школарина.

За повеќе информации, посетете http://cecs.anu.edu.au/students/future/graduate/courseworkschol


Подобност и други критериуми
Апликантите мора: да бидат меѓународни студенти? постигне одлични резултати во одобрена мајстори предмети

степен? и да се запишат Постојани со магистерска диплома (Достигнувања) од предметот програмата понудена од страна на Колеџот на

Инженеринг и компјутерски науки. Мандат е зависна од одржување на разлика одделение точка

просек.Дозволени институции

Оваа стипендија е достапна само на следниве образовни институции:

Австралискиот национален универзитет (ANU)
Оваа стипендија е достапна во секое австралиски институција се наоѓа во следните држави:

Австралиската Capital Territory
Оваа стипендија е достапна само за следниве нивоа курсот:

Мајстори во тек на предметот


Краен рок за аплицирање
29 мај и 30 ноември ЕА ж година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.anu.edu.au
http://cecs.anu.edu.au/students/future/graduate/courseworkschol

Организација

Име: Австралискиот национален универзитет

CRICOS Шифра: 00120C

Веб-страница: http://www.anu.edu.auКонтакт Информации

Телефон: +61 (2) 61257733

Факс: +61 (2) 61250751

E-mail: ug.schols @ anu.edu.auТелефон: +61 (2) 61250677

E-mail: student.services @ cecs.anu.edu.au


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center