LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292866 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ANU колеџ за инженерство и Компјутерски науки Меѓународниот Додипломски СтипендииЗначаен опис
Времетраење: 2,0 години

Годишна вредност: $ А 5,000.00

Вкупната вредност: $ А 10,000.00

Дополнителни детали: Стипендијата е во вредност од вкупно 10.000 $ на над 2 години.


Подобност и други критериуми
Општи информации

Апликантите мора: да бидат меѓународни студенти? постигне извонредни финалето училиште резултатите или извонредни резултати

во одобрена диплома од програма, што е еквивалентно на atar на 99,00? и да се запишат, и да останат запишани, во

додипломската програма во колеџ за инженерство и Компјутерски науки. Изборот е врз основа на

академските заслуги.Дозволени институции

Оваа стипендија е достапна само на следниве образовни институции:

Австралискиот национален универзитет (ANU)
Оваа стипендија е достапна во секое австралиски институција се наоѓа во следните држави:

Австралиската Capital Territory

Се разбира Ниво

Оваа стипендија е достапна само за следниве нивоа курсот:

Диплома


Краен рок за аплицирање
30 ноември годишно


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.anu.edu.au
http://www.anu.edu.au/sas/scholarships/draft/CECS/international_ug.php

Организација

Име: Австралискиот национален универзитет

CRICOS Шифра: 00120C

Веб-страница: http://www.anu.edu.auКонтакт Информации

Телефон: +61 (2) 61257733

Факс: +61 (2) 61250751

E-mail: ug.schols @ anu.edu.au За повеќе информации, посетете http://www.anu.edu.au /sas/scholarships/draft/CECS/international_ug.php


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center